Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: A doua zi de PROTEST la Alba Iulia. Sute de oameni, din nou, în stradă. Marş pe principalele artere ale oraşului

Publicat

YouTube video

20151105_191500_resized A doua zi de proteste la Alba Iulia. Oamenii continuă manifestaţiile în stradă, în solidaritate cu acţiuni similare ce au început, pentru încă o zi, atât la Bucureşti, cât şi în alte oraşe din ţară.

Reamintim, că la Cotroceni, tot joi, s-au desfăşurat consultările între preşedintele Klaus Iohannis şi partidele parlamentare, pentru soluţii şi decizii ce privesc o ţară întreagă. Preşedintele a declarat că doreşte să asculte şi cerinţele societăţii civile.

La Alba Iulia, după ora 19.00, s-au strâns aproximativ 100 de oameni în faţa Instituţiei Prefectului, acelaşi loc în care, cu o zi înainte, a început alt protest, la care au participat, în final, peste o mie de localnici. Pe una dintre pancartele purtate de manifestanţi era scris mesajul „Vrem multe, dar cu alţi oameni, neafiliaţi politic, în toate instituţiile”. Majoritatea celor care au fost prezenţi în jurul orei 19.30 în Piaţa I.I.C Brătianu sunt tineri, însă sunt şi oameni trecuţi de prima tinereţe.

20151105_195732_resized Mesajele manifestanţilor: „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă” sau „Vrem spitale, nu catedrale”, „DNA să vină să vă ia”, „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, „Păcat, păcat de sângele vărsat”, „Hoţii!”.

Înainte de ora 20.00, oamenii au plecat în marş, pe străzile din Alba Iulia. S-au strâns peste 250 de oameni. După cum au anunţat pe Facebook, ontinuă pe traseul strada Ardealului – Calea Moţilor – Stadion – Bulevardul Revoluţiei (Mercur, Piaţă) – spre Bulevardul Transilvaniei.

În timpul marşului, numărul protestatarilor a crescut. În jurul orei 20.15, erau peste 400. În mesajul de pe Facebook, s-a făcut apel la desfăşurarea unei manifestări care să respecte condiţiile de disciplină şi limbaj decent, pentru evitarea incidentelor. De altfel, la debutul protestului, participanţii au primit recomandări de la jandarmi.

Marşul s-a încheiat în jurul orei 21.30, la monumentul de la capătul Bulevardului Transilvaniei.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Vezi şi FOTO-VIDEO: PROTESTE şi după demisii. Peste o mie oameni au ieşit în stradă la Alba Iulia. Manifestaţii la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară

Proteste similare se derulează, joi seara, la Bucureşti – peste 5000 de oameni în Piaţa Universităţii, dar şi în alte oraşe din ţară.

UPDATE: La Bucureşti, în jurul orei 21.00, erau 9000 de protestatari. La ora 22.00, numărul crescuse la 10.000.

Reamintim că manifestaţiile în stradă au început, săptămâna aceasta, după tragedia din Clubul „Colectiv” din Bucureşti, în urma căreia 32 de tineri au murit, iar alţi peste 100 au ajuns la spital cu leziuni grave. Protestatarii au arătat că vor soluţii pentru ca astfel de situaţii să fie evitate, au cerut demisii, le-au şi obţinut. La doar o zi după ce oamenii au ieşit în stradă, premierul Victor Ponta a demisionat, alături de Guvernul pe care-l conducea. La fel a făcut şi primarul Sectorului 4. Protestele nu au încetat însă. Dimpotrivă, s-au extins în toată ţara, iar solicitările participanţilor sunt schimbări la nivelul clasei politice.

Joi, după desemnarea unui premier interimar – Sorin Cîmpeanu, ministrul demisionar al Educaţiei, preşedintele Klaus Iohannis a chemat partidele parlamentare pentru consultări. Dacă PNL susţine varianta alegerilor anticipate, liderii PSD, care iniţial se opuneau, ulterior au spus că nu exclud nici această posibilitate. Alte partide care au intrat, joi, la discuţii cu preşedintele au fost UDMR şi grupul minorităţilor naţionale. UDMR, de exemplu, susţine un guvern tehnocrat, care să pregătească alegeri parlamentare anticipate.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax