Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Angajaţi din Alba ai companiei Poşta Română au protestat la Braşov, alături de colegi din ţară, pentru majorarea salariilor şi alte măsuri de la Guvern


Publicat

protest postaAngajaţi din Alba ai companiei Poşta Română au participat vineri, la un protest organizat la sediul Prefecturii Braşov. Sindicaliştii din Poştă continuă astfel manifestările menite să atragă atenţia autorităţilor asupra situaţiei companiei şi a salariilor.

„Principalul mesaj a fost „Salvaţi Poşta Română”, adresat Guvernului, în vederea majorării salariilor cu 200 de lei şi redresării companiei. La nivel naţional, 14.700 de salariaţi din totalul de 26.000 au salariul lunar net sub 1100 lei. Oamenii sunt nemulţumiţi şi spun că vor opri lucrul, din noiembrie. Noi vom merge în continuare în Comisiile de Dialog Social (la nivelul Prefecturii – n.r.), dar, dacă nu se rezolvă problema, 11.000 de angajaţi pot intra în grevă”, a declarat pentru Alba24, Nicolae Albu, preşedintele Sindicatului lucrătorilor poştali din România, Filiala Alba.

Aproximativ 200 de sindicalişti din judeţele Alba, Braşov, Sibiu, Mureş, Harghita şi Covasna au participat vineri, de la ora 11.00, la protestul din faţa Prefecturii Braşov. Alte proteste similare au avut loc în ţară, pe regiuni de activitate a poştaşilor.

Obiectivul principal al sindicaliştilor este “Salvarea Poştei Române” şi a angajaţilor cu salariul lunar net sub 1.100 lei, potrivit unui comunicat al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România.

IMG-20161007-WA0007Aceştia aduc în atenţie “lipsa de performanţă a celor cinci echipe manageriale numite în ultimii 8 ani de 6 miniştri (pana in 2015)”, “dezinteresul persoanelor desemnate în ultimii 8 ani în Consiliul de Administraţie şi în AGA a CNPR” şi cer implicarea Statului Român.

Soluţiile cerute sunt:

“- conversia datoriilor acumulate sau capitalizarea companiei cu contravaloarea amenzilor aplicate companiei de Statul Român şi a pierderilor companiei;

– reglementarea corectă, de către ANCOM, a pieţei serviciilor poştale pentru ca CNPR să nu mai fie amendată din cauza acestui vid de reglementare;

– decontarea, de către oricare dintre structurile Statului Român, a costului suportat de Poşta Româna pentru efectuarea serviciului universal”.

Reamintim că în judeţul Alba un protest similar s-a desfăşurat la sfârşitul lunii septembrie, la Alba Iulia şi Blaj.

Aproximativ o sută de poştaşi, monitori de valori şi şoferi au protestat în faţa sediului Poştei din zona gării, iar la Blaj au participat la manifestare circa 15 salariaţi.

Vezi şi FOTO: PROTEST al angajaţilor de la Poşta Română, la Alba Iulia şi Blaj. Sunt nemulţumiţi de salarii şi penalizări din contractul cu CNADNRȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: România a solicitat Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19

Publicat

Ministrul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că a cerut oficialilor Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti-Covid-19, în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă.

Aflat într-o vizită la Iaşi, ministrul Nelu Tătaru a spus că România poate avea acces la acest vaccin printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană.

„Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul unei conferinţe de presă.

Prin acelaşi mecanism şi premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat recent că a făcut deja o precomandă de 5 milioane de doze de vaccin anti Covid-19. Orban a explicat că această precomandă este un fel de asigurare că sistemul sanitar va reuşi să facă faţă mult mai bine unui al doilea val al pandemiei.

La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru, dintre care peste 20 au intrat în faze avansate de testare.

sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului BLAJ? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al municipiului BLAJ a început. Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Dorin Voina – PSD, Mihai Boitor – USR-PLUS, Gheorghe Valentin Rotar – PNL, Silvia Marcu – ALDE. PRO România nu a anunțat încă cine va candida din partea formațiunii. 

Vă puteți exprima opinia și preferințele într-un sondaj legat de candidații la primăria municipiului BLAJ – Alba24.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al municipiului BLAJ?

Loading ... Loading ...

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Buldoexcavator cu accesorii achiziționat pentru întreținerea drumurilor din comuna Avram Iancu. Licitația, lansată de Primărie

Publicat

Primăria din Avram Iancu cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Utilajul va fi folosit pentru lucrări de deszăpezire și întreținerea drumurilor din comună. 

Primăria comunei Avram Iancu a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui utilaj multifuncțional (buldoexcavator) pentru lucrări de deszăpezire și întreținere drumuri în comună.

Valoarea totală estimată este de 378.184 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, utilajul va deservi întreaga suprafață a comunei Avram Iancu, respectiv cele 33 de sate componente. Utilajul va ajunge în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al comunei.

În prezent, Primăria comunei Avram Iancu desfășoară acțiuni de întreținere drumuri locale în general prin contractarea unei firme specializate, iar odată cu achiziționarea utilajului, suma alocată din bugetul local al primăriei pentru prestarea serviciilor va rămâne în bugetul local pentru alte cheltuieli necesare. Serviciile ce pot fi prestate prin achiziționarea utilajului se vor executa prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al primăriei comunei, în regie proprie.

Prin achiziția utilajului și a accesoriilor vor fi asigurate următoarele tipuri de activități:

– deblocarea drumurilor comunale și sătești în caz de înzăpezire

– îndepărtarea copacilor căzuți sau a materialelor care ar putea bloca traficul pe drumurile publice

– evacuarea pământului și a pietrișului rezultat după ploi puternice

– participarea la acțiuni de salvare în caz de inundații, incendii, alunecări de teren

Caracteristici tehnice ale achiziției:

Buldoexcavator

– putere motor: 100 cp

– capacitate cilindrică: 4,4 l

– capacitate cupă încărcător – 1,2 mc

– adâncime maximă de excavare: 5.978 mm

Accesorii:

– tocător vegetal (lățime de lucru 1.080 mm)

– furci pentru cupă încărcător (lățimea – 8 cm, lungimea – 120 cm, înălțimea – 76 cm, grosimea – 5 cm)

– cupă trapezoidală (1.200 x 300 x 750 mm, volum 140 l)

– cupă excavare (300 mm, volum 80 l)

– cupă excavare (800 mm, volum 270 l)

– lamă de zăpadă (lățime – 2.700 mm, înălțime – 800 mm, rotire în plan orizontal – 30 grade)

– ciocan hidraulic (picon) (energie de impact 1.017 joule, diametru spit – 75 mm)

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Minor aflat pe bicicletă, lovit de o mașină, pe Bulevardul Republicii din Alba Iulia. Băiatul nu a acordat prioritate

Publicat

Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 18:00, la intersecția dintre Bulevardul Republicii și strada Vasile Alecsandri din Alba Iulia. Un copil în vârstă de 12 ani, aflat pe bicicletă, a fost acroșat de un autoturism căruia nu i-a acordat prioritate. 

Potrivit unui cititor Alba24, în urma accidentului băiatul s-ar fi lovit ușor la mână.

Reprezentanții IPJ Alba au transmis pentru Alba24 că evenimentul rutier a fost soluționat ca tamponare.

Biciclistul în vârstă de 12 ani a fost sancționat de polițiști conform Ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate