Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: Au început lucrările la AUTOSTRADA SEBEŞ-TURDA: Utilajele decopertează terenurile de pe tronsonul din zona Decea

Publicat

Primele lucrări pe Autostrada Sebeş-Turda încep dinspre judeţul Cluj. Şoferii care au circulat, la sfârşitul lunii iulie pe DN1 în zona Turda au putut vedea deja utilaje pe sectorul până la Decea, “ocupate” cu decopertări. Oficial, pe lotul patru, cel în cauză, derularea contractului este în faza de proiectare, ce durează maximum patru luni, începând cu data de începere din 20 mai. Deci, cam până în septembrie.

Cu toate acestea, şoferii şi nu numai îşi exprimă deja entuziasmul pe formurile rutiere, bucuroşi că lucrurile “se mişcă” şi că sunt deja semnale că se munceşte la autostradă. Imaginile alăturate au fost postate pe forumurile peundemerg.ro şi filmariautostrazi.blogspot.ro, pentru tronsonul de la Decea la Turda. Traficul deosebit de aglomerat pe tronsonul dintre Sebeş – Alba Iulia şi Turda ar putea fi decongestionat prin construirea acestei autostrăzi, iar autorităţile au subliniat deja de mai multe ori şi oportunitatea dezvoltării economice a zonei, odată cu finalizarea acestui tronson.

Însă, până atunci, mai trebuie rezolvate probleme birocratice. Dacă pe loturile 3 şi 4 lucrurile sunt relativ clare, adică asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA  are “undă verde” pentru lucrări pe 12, 5 kilometri de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea, iar PORR Construct SRL – PORR Bau GmbH are aceeaşi decizie pentru tronsonul de 16,3 kilometri de la Decea până la Turda, pe celelate segmente, încă “e linişte”. Adică CNADNR nu a comunicat oficial semnare de contracte.

Citeşte AICI mai multe detalii despre situaţia contractelor.

Citeşte şi AUTOSTRADA SEBEŞ – TURDA: Lista proprietarilor vizaţi pentru EXPROPRIERE pe traseul celor patru loturi

Citește și AUTOSTRADA SEBEŞ-TURDA: Ce trebuie să facă proprietarii nemulţumiţi de banii primiţi de la stat pentru imobilele expropriate

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax