Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Au sosit containerele modulare la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia. Soluția găsită pentru numărul mare de elevi

Publicat

Containerele modulare în care vor învăța o parte dintre elevii Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia, au sosit. 

Spațiile disponibile sunt insuficiente pentru activitatea școlară din acest an, iar reprezentanții școlii și părinții nu vor ca elevii să meargă la școală în două cicluri.

Au fost cumpărate două module-container, care sunt amplasate lângă terenul de sport al școlii.

Termenul de livrare era 31 august, însă acestea au ajuns abia marți, 13 septembrie. Containerele vor avea curent electric, căldură și vor fi utilate complet pentru desfășurarea procesului didactic.

”Este și un proiect pilot; dacă lucrurile sunt în regulă, vom folosi acest proiect acolo unde vom avea nevoie de extindere rapidă”, a spus primarul Gabriel Pleșa.

Număr mai mare de elevi în clasa zero la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia

Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia se află printre unitățile de învățământ din județ în care a fost necesară suplimentarea numărului de clase pregătitoare, având în vedere cererea mare la înscrieri.

În noul an școlar, la unitatea de învățământ vor fi cinci clase zero (pregătitoare), cu 123 de elevi în total, față de planul inițial, de 88 de elevi.

Potrivit directorului școlii, Gabriel Teodor Bucur, în cele două construcții modulare ar urma să învețe elevii din două clase – una a VII-a și cealaltă a VIII-a.

Fiecare astfel de construcție modulară are 40 mp, două aparate de aer condiționat și trei convertoare de căldură. Sunt cumpărate deja bănci, videoproiector, tablă interactivă, tot ce este necesar pentru activitate.

Variante similare au fost alese și de alte școli din țară, la Timișoara sau la Brașov

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Marc

    marți, 13.09.2022 at 16:17

    Variante similare la Timisoara si Brasov, evident, unde sunt tot primari USR! Eu nu ii inteleg pe parintii care isi lasa copiii sa invete intr-un container!?! Asa primar, asa solutii! Pacat ca e vorba despre copii de data aceasta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax