Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Autoritățile din Alba au avut prima întâlnire pentru organizarea manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri

sedinta parada

Publicat

Miercuri, 17 octombrie, la sediul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” a avut loc prima ședință de coordonare pentru organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României de la Alba Iulia, în anul Centenarului. Parada militară este elementul cheie al întâlnirii și organizarea manifestărilor din zona Sălii Unirii și a statuii lui Mihai Viteazu, în contextul în care la Alba Iulia, de Ziua Națională este anunțată, deocamdată neoficial, prezența unui număr mare de demnitari și poate chiar și a președintelui Klaus Iohannis. 

Citește și Cum se pregătește Alba Iulia pentru „Marea Invazie” de la 1 Decembrie. Peste 150.000 de oameni vor umple orașul, de CENTENARUL MARII UNIRI

Presa nu a avut acces la întâlnirea care s-a desfășurat la sediul Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul”, dar, după câteva ore a fost transmis un comunicat de presă cu concluziile acesteia. La reuniune au participat prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Virgil-Ovidiu Pop, însoțit de membrii din echipa de comandă a diviziei, comandanți ai structurilor Ministerului Apărării Naționale din județul Alba, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate și ai structurilor locale din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, la nivel local.

Fiind prima etapă de relaționare pentru organizarea manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, a fost stabilită o agendă comună de lucru, direcții de acțiune și detalii de principiu priviind ceremoniile militare ce vor fi organizate în Alba Iulia. Deocamdată nu se știe nimic despre tehnica militară care va fi adusă la Alba Iulia pentru Parada Militară, în schema organizării acesteia fiind sigure doar efectivele locale respectiv 12 detașamente și circa 70 de elemente de tehnică militară.

Potrivit celor stabilite, manifestările dedicate Zilei Naționale vor debuta în data de 30 noiembrie cu ceremonii militare de depuneri de coroane de flori la monumentele reprezentative din orașul Alba Iulia.

În programul zilei de 1 decembrie se vor regăsi momente simbolice și de reconstituire istorică (rostirea Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia, primirea soliilor în Sala Unirii) și defilarea detașamentelor de onoare și tehnicii de luptă.

Viceprimarul Paul Voicu a declarat în urmă cu câteva zile pentru Alba24, că manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri se vor întinde, la Alba Iulia, pe trei zile: 30 noiembrie, 1 și 2 decembrie. Zona de paradă militară va fi extinsă până la intersecția B-dul 1 Decembrie 1918 cu B-dul Moților. La Alba Iulia sunt așteptați să sărbătorească 100 de ani de la Marea Unire peste 150.000 de oameni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate