Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: AUTOSTRADA Sebeş-Turda. Ce se mai face pe lotul 4, pentru care este amânată recepţia. Vezi şi lotul 1

Publicat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut publice alte imagini cu lucrări în desfăşurare pe Autostrada Sebeş-Turda. Au fost ilustrate operaţiuni de pe lotul 4, Decea – Turda, pentru care ar fi urmat recepţia lucrărilor în februarie, respectiv pe lotul 1, unde recent a fost emisă autorizaţia de construire şi pentru nodul rutier Sebeş.

Reamintim că, recent, reprezentanţii Asociaţiei „Pro Infrastructură” au evidenţiat faptul că între Aiud şi Turda, pe loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş-Turda, se poate circula în siguranţă şi au prezentat în acest sens un material video cu un test pe asfaltul celor 28 de kilometri, pe care deocamdată nu este deschis traficul.

Vezi şi VIDEO: Drive test pe Autostrada Sebeş-Turda, pe tronsoanele pe care CNAIR nu vrea să le deschidă

Loturile sunt „în stand-by”, CNAIR făcând referiri la neconformităţi în construcţie şi lucrări rămase de executat. Recepţia acestor tronsoane a fost amânată.

Citeşte şi FOTO: Imagini noi de pe lotul 4 al Autostrăzii Sebeș – Turda. Recepţia lucrărilor, amânată

Între timp, CNAIR publică, periodic, imagini cu lucrări în desfăşurare pe lotul 4, între Decea şi Turda, pentru care iniţial recepţia lucrărilor fusese anunţată pentru 15 februarie şi ulterior amânată pentru luna martie. Este vorba despre montări de parapeţi şi catadioptri, execuţie şanţuri, iar, mai recent, lucrări adiacente carosabilului.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 4 (16,3 km, de la nodul Decea până la intrarea în autostradă în zona Turda; km 53+700 – km 70+000), a fost semnat cu PORR Construct SRL/PORR Bau GMBH, în 16 aprilie 2014 şi este în valoare de 470.004.894,83 lei (fără TVA). Trebuia să fie gata în martie 2016.

Chiar dacă se face recepţia lucrărilor în martie 2018, nu se va deschide circulaţia decât atunci când va fi preluat oficial şi lotul 3, astfel încât traficul rutier să fie posibil între Aiud şi Turda.

Aşa au precizat reprezentanţii CNAIR, la începutul acestui an, pentru Alba24: „Traficul rutier se va putea desfăşura pe o lungime de 25,30 km, între Nodul Aiud şi Nodul Turda, imediat după recepţia lucrărilor de către Comisiile desemnate”. Atunci, aceştia anunţau că „pentru lotul 4 se preconizează întrunirea Comisiei în a doua parte a lunii februarie, în funcţie de condiţiile meteorologice”.

Pe acest lot se va face joncţiunea între A10 şi Autostrada Transilvania (A3).

În ceea ce priveşte celălalt capăt al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 1, pe 16 februarie 2018 a fost emisă autorizaţia de construire a nodului rutier Sebeş. Aici se va face legătura dinspre Autostrada Deva- Sibiu şi DN1. Lucrările sunt estimate la valoarea de 75 de milioane lei şi ar trebui să dureze 18 luni.

Citeşte şi Autostrada Sebeş-Turda: Autorizaţie de construire pentru nodul rutier Sebeş. Termen de execuţie, 18 luni

sursa foto: Facebook (CNAIR)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax