Contacteaza-ne si pe
Publicitate

AIUD

FOTO: Imagini noi de pe lotul 4 al Autostrăzii Sebeș – Turda. Recepţia lucrărilor, amânată

Publicat


Pe lotul 4 al Autostrăzii Sebeş-Turda, între Decea şi Turda, segmentul pe care se va face joncţiunea cu Autostrada Transilvania şi DN1, încă se fac lucrări. CNAIR a făcut publice, joi, imagini cu operaţiuni desfăşurate pe acest tronson. Potrivit reprezentanţilor companiei, recepţia nu are loc la data iniţial anunţată, adică 15 februarie, ci va fi efectuată, cel mai probabil, în martie.

Noi imagini au fost mediatizate, pe pagina de Facebook a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cu lucrări pe lotul 4 al Autostrăzii Sebeş-Turda. Este vorba despre montări de parapeţi şi catadioptri, execuţie şanţuri, dar şi teste ITS (de comunicaţii).

Pe acest tronson, nu se efectuează deocamdată recepţia, pentru nu sunt finalizate toate lucrările, printre care şanţuri, taluze, drumuri tehnologice, garduri şi alte elemente de siguranţă.

“Continuăm discuţiile cu constructorul pentru a stabili data recepţiei”, a explicat, pentru economica.net, Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR. „În momentul în care se va stabili data recepţiei, vom anunţa. Ar putea fi în martie”, a completat acesta.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 4 (16,3 km, de la nodul Decea până la intrarea în autostradă în zona Turda; km 53+700 – km 70+000), a fost semnat cu PORR Construct SRL/PORR Bau GMBH, în 16 aprilie 2014 şi este în valoare de 470.004.894,83 lei (fără TVA). Trebuia să fie gata în martie 2016, dar nou termen actualizat pentru deschiderea circulaţiei ar putea fi abia în mai 2018.

Chiar dacă se face recepţia lucrărilor în martie, nu se va deschide circulaţia decât atunci când va fi preluat oficial şi lotul 3, astfel încât traficul rutier să fie posibil între Aiud şi Turda.

Aşa au precizat reprezentanţii CNAIR, la începutul acestui an, pentru Alba24: „Traficul rutier se va putea desfăşura pe o lungime de 25,30 km, între Nodul Aiud şi Nodul Turda, imediat după recepţia lucrărilor de către Comisiile desemnate”. Atunci, aceştia anunţau că „pentru lotul 4 se preconizează întrunirea Comisiei în a doua parte a lunii februarie, în funcţie de condiţiile meteorologice”.

Pe acest lot se va face joncţiunea între A10 şi Autostrada Transilvania (A3). Termenul actualizat de finalizare a lucrărilor este luna mai 2018.

Citeşte şi FOTO Lotul 4 al Autostrăzii Sebeș-Turda. Situația lucrărilor, la jumătatea lunii ianuarie

Vezi şi VIDEO: Autostrada Sebeş-Turda. Cum arată cel mai spectaculos nod rutier din România

Reamintim că recepţia lucrărilor pe lotul 3, între Aiud şi Decea a fost amânată de două ori, ultima dată în ianuarie, CNAIR invocând neconformităţi pe tronsonul finalizat de Tirrena Scavi. În ianuarie, reprezentanţii CNAIR dădeau ca „termen realist” pentru deschiderea circulaţiei pe acest tronson, „luna martie”.

Citeşte şi Procesul de recepţie pe lotul 3 al autostrăzii Sebeş – Turda, SUSPENDAT de CNAIR. Problemele constatate

Posibil însă ca perioada de aşteptare să fie mai lungă, iar în acest timp şoferii vor fi nevoiţi să circule în continuare pe DN1, pe un segment de drum foarte aglomerat. „Șoferii își vor risca viața în continuare pe DN1, un drum îngust, aglomerat și periculos, deși alături vor avea două segmente de autostradă (perfect funcționale) cu o lungime totală de 28,75 km care conectează orașul Aiud de Autostrada A3 Gilău-Câmpia Turzii”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, miercuri, pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Autostrada Sebeș-Turda: RECEPȚIA lotului 4. Nu vă bucurați, nu se va da drumul circulației

UPDATE: Recepţia lotului 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda a fost amânată pentru 90 de zile, din cauza unor neconformităţi constate de o comisie a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alin Şerbănescu, citat de digi24.ro.

Acest lucru înseamnă că s-ar putea circula pe lotul dintre Aiud şi Decea cel mai devreme după Paşte.

„S-a amânat (recepţia – n.r.). Practic s-a respins, dar în termeni tehnici se numeşte amânarea recepţiei. Au la dispoziţie 90 de zile, dar în aceste 90 de zile se va ţine cont şi de starea vremii. Ca atare, în cazul în care vremea nu permite, se dă o extensie de timp care să acopere perioada în care, să zicem, lucrările ar fi afectate de condiţiile meteo. Iar după trecerea acestei perioade, se va face o nouă inspecţie în vederea recepţiei”, a afirmat Alin Şerbănescu.

El a explicat că, dacă din 90 de zile vor fi două 2 săptămâni în care, din cauza vremii nefavorabile, nu se va putea intra în amplasament, constructorul va primi o extensie de timp de 14 zile.

Întrebat care sunt neconformităţile constatate de comisia de inspecţie, Alin Şerbănescu a nominalizat probleme legate de rugozitate, adică de aderenţă, excesul de bitum, probleme legate de planeitate, adică existenţa unor denivelări, şi, nu în ultimul rând, probleme legate de soluţia aplicată pe poduri. „Ei au propus un proiect pentru asfalt şi nu l-au respectat. Adică modul în care au aşternut asfaltul. Cele trei straturi de asfalt (de bază, de legătură şi de uzură – n.r.) trebuie să aibă o anumită consistenţă şi o anumită grosime. Practic, nici consistenţa şi nici grosimea nu sunt cele din proiect”, a susţinut reprezentantul CNAIR.
O comisie a CNAIR s-a aflat în inspecţie marţi, pe lotul 3.

„Am constatat că s-au menţinut anumite neconformităţi descoperite şi în luna noiembrie a anului trecut. Ca atare, vom vedea şi ce spun şi celelalte două echipe, pentru că au fost trei echipe, practic, astăzi în inspecţie, una care s-a ocupat de verificarea structurilor, una de siguranţa rutieră şi a treia echipă, noi, cea care s-a ocupat de partea de drumuri. După câte aţi văzut, există aceste neconformităţi „, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al CNAIR, potrivit digi24.ro.

sursă foto: Facebook (CNAIR)


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tara lui Papura Voda

    joi, 15.02.2018 la 12:50

    Banci din beton…genial!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

ALERTĂ: Primul caz de coronavirus, înregistrat în România. Este vorba despre o persoană din Gorj

Publicat

Primul caz de coronavirus din România a fost confirmat. Este vorba despre o persoană din județul Gorj. În această seară au fost anunțate rezultatele tuturor testelor realizate persoanelor care s-au întâlnit cu italianul bolnav care a vizitat România.  O persoană a fost infectată, iar o adoua este suspectă. Rezultatul pozitiv a fost confirmat de Institutul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Cele mai vizualizate canale Youtube dedicate gaming-ului, adevărate capcane de tip scam

Publicat

Un studiu al canalelor de Youtube dedicate gaming-ului a scos la iveală faptul că acestea sunt dominate de boți și tentative de fraudă, potrivit cert.ro. Astfel, în luna ianuarie a acestui an, primele șapte cele mai urmărite canale de tip livestreaming din categoria gaming prezentau de fapt înregistrări video și diferite mesaje care promovau metode […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ce a pățit un bărbat din Alba Iulia care a girat un prieten la bancă. Mecanismul prin care OTP Bank i-a cumpărat indirect casa

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia a rămas fără casă după ce a girat cu ea la bancă, creditul de nevoi personale al unui apropiat. Banca a cesionat datoria fără să îl anunțe, unei companii proprii de recuperare a creanțelor, care ulterior a cumpărat casa scoasă la licitație printr-o altă firmă, la care chiar recuperatorul deține […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, despre nominalizarea lui Florin Cîțu ca premier: O glumă, o rușine!

Publicat

ciolacu PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus miercuri seară că nominalizarea lui Florin Câțu pentru funcția de premier este o rușine. Acesta a explicat totodată poziția partidului cu privire la acest subiect.  Marcel Ciolacu, declarații la Digi24:  O glumă. Este o rușine. Domnul Cîțu a venit de două ori în Parlament să își ia aviz și […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate