Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cartea de Identitate a Vehiculului are un nou format. Anunțul făcut de RAR pentru șoferi

Publicat

Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) are un nou format, adaptat prevederilor legislative actuale, au anunțat luni, 29 iulie, reprezentanții Registrului Auto Român (RAR).

„Nu trebuie să mergeți să scotociți printre actele mașinii și nici să vă întrebați ce aveți de făcut în această situație, deoarece modificarea formei CIV nu vine cu nicio obligație pentru posesorii de vehicule”, au transmis reprezentanții RAR.

Cartea de Identitate a Vehiculului are un nou format

„În noul format, documentul păstrează aceleași categorii de informații despre vehicul, dar dispar câmpurile destinate completării datelor despre proprietar și numărul de înmatriculare.

Noul model de CIV a început deja să fie eliberat în reprezentanțele RAR, dar documentul în forma anterioară va rămâne în continuare perfect valabil și va putea fi schimbat, la cerere, în cazul pierderii sau deteriorării de exemplu.

O informare cu privire la noul format al documentului a fost transmisă și către stațiile ITP autorizate”, au mai transmis reprezentanții RAR.

Potrivit acestora, schimbarea a fost necesară pentru a ne adapta cerințelor prevăzute în OG 78/2000, precum și ordinului comun MTI/MAI/MF nr. 211/28/391/2024 care stabilește noul format al CIV.

Citește și Documentul obligatoriu pentru persoanele care vând o mașină. Ce date va conține RAR Auto Pass și cât va costa. Precizări oficiale

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate