Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: Ce prețuri afișau benzinăriile din Alba Iulia miercuri seară și cine a speculat momentul. Prefectura anunță controale

Publicat

La ora la care ministrul Energiei dădea asigurări că prețurile la litrul de combustibil nu vor crește cu mai mult de 15 bani, reprezentanții unor benzinării din județul Alba afișau noile prețuri: aproximativ 9 lei. 

Nu au nici un motiv să fie îngrijorați, deoarece nu o să fie prețuri de 9-10-11 leispunea ministrul, care declarase că a vorbit cu marile lanțuri de benzinării.

După anunțul ministrului, benzinăria Mol de la ieșirea spre Cluj, afișa prețul la motorină: 9,08 și ”doar” 8,45 la benzină.

Și benzinăria Europa afișa miercuri seară la Alba Iulia prețul unic de 9 lei la benzină și la Diesel.

La stația Florea Oil din Șard, prețurile erau de 8,9 lei la Diesel și 8,70 la benzină.

OMV nu scumpise carburantul până la ora publicării acestui articol. Motorina se vindea la ora 21.20 cu prețul de 7,73 de lei pe litru.

La fel și Rompetrol, a păstrat prețurile pe care le-a avut în timpul zilei: între 7,75 – 8,16 lei motorina și 7,68 – 8,33 motorina.

La Petrom, benzina standard era 7,52 de lei, iar motorina 7,65 de lei.

Lukoil afișa prețuri de 7,48 de lei la benzina de 75, 8,18 la benzina premium și 7,70 la motorină.

Mulți dintre locuitorii orașului au ieșit miercuri seară să alimenteze, în ciuda asigurărilor date de ministrul Energiei. Unii dintre ei au făcut chiar stocuri (Foto).

Prețurile au crescut în ultimele zile în toată țara, trecând în doar câteva zile ”pragul psihologic” de 8 lei. Există posibilitatea ca situația tranzitării refugiaților ucrainieni prin România să fi fost speculată de marile lanțuri de benzinării, care să fi crescut prețurile.

Ce spun reprezentanții Prefecturii Alba: controale la stații, pentru a vedea cum au fost stabilite prețurile

Reprezentanții Instituției Prefectului Alba au transmis în contextul situației create privind cozile formate la stațiile de carburant:

”Echipe mixte, constituite din polițiști și funcționari de la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor Alba fac, în prezent, controale la stațiile de carburanți, pentru a verifica modul în care au fost stabilite prețurile.

Astfel de controale au loc în tot județul, iar patrulele de siguranță publică au intesificat activitatea de patrulare în zona stațiilor de carburanți, pentru prevenirea oricărui incident care să afecteze liniștea și siguranța publică.

Echipajele de poliție rutieră aflate în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu acționează pentru fluidizarea traficului, nefiind înregistrate, până la această oră, probleme deosebite”.

Ministrul arată cu degetul spre Mol

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri seară, la Digi24, că isteria creșterii prețurilor la carburanți a pornit de la o benzinărie MOL din Beiuș și că autoritățile investighează cauzele care au stat la baza rostogolirii informației care a produs panică.

Vezi și: Preț record la carburanți la o benzinărie din România: 11,10 lei pe litru. Cozi la pompă în mai multe orașe

Popescu a mai spus că a discutat cu marii producători OMV Petrom și Rompetrol care l-au asigurat că este exclus ca România să rămână fără stocuri sau să existe o explozie a prețurilor.

  • ”De la MOL din Beiuș a pornit acest lucru, informația a fost rostogolită în social media, s-a creat panică. Vom vedea mâine de ce s-a pornit acest lucru. A trebuit să infirmăm ferm toate lucrurile, că România nu va rămâne fără stocuri, e exclus să asistăm la explozii de prețuri. Am discutat cu OMV Petrom și Rompetrol și nu se pune problema să nu avem stocuri și să discutăm de astfel de prețuri”, a transmis Virgil Popescu, miercuri seară, la Digi24.

Potrivit informaţiilor obţinute de AGERPRES, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. C

    miercuri, 09.03.2022 at 22:13

    Asta înseamnă să fi „mafiot” să stai la coada și să cumperi benzina scumpită deja și să mai faci și stoc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax