Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Concursul pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, ediţia 2017. Care sunt echipele care intră în finală şi ce întrebări au primit concurenţii


Publicat

IMG_6525Echipele de elevi de la Liceul de Arte “Regina Maria”, Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan”, Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia şi Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” sunt cele patru finaliste ale concursului pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală” 2017. Acestea s-au calificat în urma semifinalei, desfăşurată luni, la Sala Unirii din Alba Iulia.

În semifinala desfășurată luni la Sala Unirii din Alba Iulia, elevii au primit un număr de 20 de întrebări, concepute de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii.

Cel mai mare punctaj l-a obţinut echipa Liceului de Arte “Regina Maria” (18 puncte), urmat de Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” (17 puncte) şi Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia (8 puncte). Ultimul loc din finală a fost disputat de Seminarul Teologic “Sf. Simion Ştefan” şi Colegiul Economic “D.P. Marţian”, care au obţinut fiecare câte 6 puncte.

La baraj, elevii de la Colegiul Economic și Seminarul Teologic au primit un număr de 5 întrebări. În cele din urmă, în finală s-a calificat echipa de la Colegiul Economic, care a obținut numărul maxim de puncte.

Finala concursului, în care se vor califica doar patru licee, va fi organizată joi, 13 aprilie, de la ora 10.00, în Sala de Bal de la Alba Mall.

Dintre cele cinci licee care s-au înscris anul acesta, doar Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” și Colegiul Economic “Dionisie Pop Marțian” nu au câștigat niciodată concursul, iar Liceul de Arte “Regina Maria” a câștigat ultimele două ediții ale competiţiei, transmit organizatorii.

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Concursul care are drept scop creșterea interesului elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric local, reunește an de an cele mai bune instituții școlare liceale din Alba Iulia.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Concursul de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, ediţia 2016. Întrebările la care au avut de răspuns elevii şi liceele calificate în finală

Vezi şi FOTO-VIDEO: Elevii de la Liceul de Arte “Regina Maria”, din nou câştigători la concursul pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. Rezultatele ediţiei 2016ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

180.000 de vaccinuri ajung în România, la începutul săptămânii. Vor fi distribuite în toată țara

Publicat

180 de mii de noi doze de vaccin Covid ajung luni și marți în România. Luni dimineață, în jurul orei 8:00 la București a ajuns avionul cu o parte a transportului, respectiv 92.000 de doze.

Vaccinurile sunt așteptate, în condițiile în care în ultimele zile platforma de vaccinare nu a mai luat programări, cel mai probabil din cauza lipsei vaccinurilor. 11.700 de doze vor ajunge la Centrul Regional de Distribuţie Brașov, de unde vor fi trimise și la Alba.

Toate vor ajunge la cei care și-au făcut deja programare pentru vaccinare.

Vaccinurile vin pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, potrivit unui comunicat de presă al CNCAV.

În centrele de vaccinare vor fi utilizate atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Următoarea tranşă de vaccin ar urma să fie adusă în România marţi, 26 ianuarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

Avarie la rețeaua electrică din Apuseni, din cauza condițiilor meteo. Peste 1000 de locuințe, fără curent

Publicat

Prefectura Alba a anunțat că, luni dimineața, peste 1000 de consumatori din zona Apuseni nu aveau curent electric, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Electrica au comunicat că la ora 9.00 erau nealimentați 1069 de utilizatori în zona Apuseni (UAT Avram Iancu, Vidra, Poiana Vadului, Albac, Garda de Sus, Scărișoara, Arieșeni și Lupșa, toate parțial).

DEER Sucursala Alba intervine cu 5 formații în zonă pentru izolarea și remedierea defectelor.

În ceea ce privește circulația pe drumurile naționale nu au fost semnalate probleme. Se intervine cu utilaje de către reprezentanții Secției Drumuri Naționale în zona Arieșeni- Scărișoara.

Reamintim că județul Alba este vizat de o atenționare meteo de vânt puternic, respectiv ninsori viscolite la munte.

Vezi și Informare meteo: Vânt puternic în mai multe zone din țară și ninsori la munte. Rafale de peste 50 km/h

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Informare meteo: Vânt puternic în mai multe zone din țară și ninsori la munte. Rafale de peste 50 km/h

Publicat

vant

Cea mai mare parte a ţării va fi afectată, pe parcursul zilei de luni, de intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, potrivit unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

La munte precum şi în regiunile nord-vestice, centrale, sudice şi sud-estice vor fi intervale în care rafalele vor depăşi 55-65 de km/h şi izolat 70 km/h.

Vezi și Avarie la rețeaua electrică din Apuseni, din cauza condițiilor meteo. Peste 1000 de locuințe, fără curent

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăşi 80-100 km/h.

Potrivit ANM, temporar va ninge în zona de munte şi pe arii restrânse în regiunile intracarpatice.

Până la ora 10.00. este în vigoare Cod Galben și Cod Portocaliu de ninsori viscolite la munte.

Vezi și Avertizare meteo Cod Portocaliu de viscol puternic și ninsori viscolite în Alba și alte județe din țară

surse: agerpres.ro, meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: 546 persoane vaccinate în județ, în ultimele 24 de ore. Nu au fost semnalate reacții adverse imediate

Publicat

În județul Alba au fost vaccinate 546 persoane, în ultimele 24 de ore. Potrivit DSP Alba, nu au fost înregistrate reacții adverse sau pierderi de vaccin.

”Duminică, 24 ianuarie, în județul Alba au fost imunizate anti-COVID în total 546 de persoane în centrele fixe de faza a II-a, astfel: 246 la Alba Iulia, 60 la Aiud, 60 la Sebeș, 60 la Blaj, 60 la Cugir, 60 la Câmpeni).

Nu au fost doze de vaccin irosite și nici reacții adverse imediate”, anunță DSP Alba.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate