Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Elevii de la Liceul de Arte “Regina Maria”, din nou câştigători la concursul pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. Rezultatele ediţiei 2016

Publicat


IMG_0124 Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia este câştigătorul ediţiei 2016 a concursului pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. Echipa de la Arte a obţinut cel mai bun punctaj dintre cei patru finalişti, printre care şi Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”, Seminarul Teologic Ortodox “Sfântul Simion Ștefan” şi Colegiul Economic “Dionisie Pop Marțian”. Liceul de Arte a câştigat şi ediţia concursului din 2015.

 

Elevi de la cele patru licee din Alba Iulia s-au întrecut, joi dimineaţa, în Sala de Bal de la Alba Mall, la ultima etapă a competiţiei cu premii în valoare de 12.000 de lei.

IMG_0132 Echipele fiecărui liceu, formate din câte patru elevi, au avut de răspuns la 40 de întrebări despre istoria oraşului Alba Iulia, concepute de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Întrebările nu avut o dificultate destul de ridicată și i-ar fi putut pune în dificultate chiar și pe profesorii de istorie.

Cei mai rapizi și bine pregătiți elevi au fost și în acest an cei de la Liceul de Arte „Regina Maria” care au câștigat marele premiu în valoare de 5.000 de lei.

Rezultatele:

1. Liceul de Arte “Regina Maria” Alba Iulia: 9 puncte, premiu 5.000 de lei

2. Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia: 3 puncte, premiu 3.500 de lei

3. Colegiul Economic “Dionisie Pop Marțian”: 1 punct, premiu 2.500 de lei

4. Seminarul Teologic Ortodox “Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: 0 puncte, premiu 1.000 de lei

Din cele cinci licee care s-au înscris anul acesta (în semifinală a mai participat Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul”), doar Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” și Colegiul Economic “Dionisie Pop Marțian” nu au câștigat până acum concursul, potrivit organizatorilor.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Concursul de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, ediţia 2016. Întrebările la care au avut de răspuns elevii şi liceele calificate în finală

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi are drept scop creșterea interesului elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și promovarea patrimoniului cultural și istoric local.

Vezi şi FOTO – VIDEO Elevii de la Liceul de Arte „Regina Maria”, câştigătorii concursului de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, ediţia 2015

ÎNTREBĂRILE CONCURSULUI DE ANUL ACESTA:

IMG_0095 IMG_0099 IMG_0104

 

YouTube video

 

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax