Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cum s-au distrat românii la Alba Iulia, de 1 Decembrie, în acest an. Horă în mulțime, mâncare și voie bună

Publicat

1 decembrie


IMG_0662 De 1 Decembrie, la Alba Iulia s-a purtat tricolorul și voia bună. Latura de Vest a Cetății a fost luată cu asalt de peste 20.000 de oameni care au venit să sărbătorească Ziua Națională a României în locul în care în urmă cu 97 de ani se înfăptuia UNIREA. Anul acesta a fost unul plin de veselie, cu hore în mijlocul mulțimii, mâncare multă și muzică populară.

1 Decembrie a fost sărbătorit la Alba Iulia în stradă, de dimineața și până seara. Cei care s-au plimbat prin cetate au putut vedea oameni veseli, care au marcat cum se cuvine Ziua Naţională.

DSC_0021 După momentele oficiale, depuneri de coroane, parada militară, primirea soliilor, întreaga acțiune de Ziua Națională s-a mutat în Şanțurile Cetății, mai exact pe Latura de Vest.

Acolo a fost amplasată scena și toate standurile comercianților care, deși se plângeau de prețul mare impus de administrația locală pentru locaţia tarabelor, au transformat unele zone într-un adevărat târg. Pe lângă mâncare, băutură, steaguri sau căciuli, au existat comercianți care au pus pe masă CD-uri sau chiar au venit cu „ruleta norocului”, la care se puteau câștiga băuturi alcoolice sau energizante.

(P)  Caciuli, manusi și fulare pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii de la 900 branduri : Nike, Adidas, Puma, Salomon, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Under Armour,  Everlast etc. La FashionSport.ro este Black Friday în fiecare zi.

DSC_0051 La Alba Iulia au fost prezenţi şi meșteri populari, iar un exemplu este Nicolae Ioana din județul Argeș. Este un fel de „Geppetto” al zilelor noastre și confecționează jucării din lemn. Băratul spune că a învățat acestă meserie de la bunici și că este invitat la astfel de manifestări unde își expune și își vine jucăriile. Cu toate că tehnologia este la mare căutare de către cei mici, încă mai există copii care se bucură de păpușile din lemn.

Printre cei care au venit la Alba Iulia să celebreze Ziua Națională a României, s-a aflat și Cornel Pârv, un bătrânel simpatic de 96 de ani din județul Hunedoara.

Cornel Pârv spune că este veteran de război şi că s-a înrolat voluntar în armată la 18 ani pentru a scăpa de sărăcie, dar mai ales pentru că a vrut să-şi cinstească ţara.

El vine la Alba Iulia în fiecare dar nu mai știe anul în care a fost pentru prima dată.

El spune că nu se imaginează de 1 Decembrie în alt loc și că pentru a ajunge la Alba Iulia ar fi capabil să meargă și pe jos, cu toate că nu îl mai țin picioarele.

Tot pe Latura de Vest, te puteai întâlni cu personaje care, chiar dacă nu au provenienţe istorice, sunt îndrăgite de cei mici. Hello Kitty și Mickey Mouse au fost asaltați de micuții care doreau să se fotografieze cu eroii din desenele animate.

DSC_0028 Cei mai mari dintre participanții la eveniment au profitat de spectacolul de muzică populară și au încins o horă chiar în mijlocul mulțimii. Oamenii care nu a avut dispoziția necesară pentru a dansa s-au înghesuit la tarabele unde se servea mâncare și s-au bucurat de un balmoș tradițional, tocăniță cu mămăligă, mici sau bere.

În tot acest timp, în Piața Cetății se mai găseau turiști care fie erau acompaniați de câte un ghid, fie erau singuri și încercau să surprindă cu aparatul foto toate monumentele din zonă.

Și în acest an au reprezentat o adevărată atracție statuie din cetate care au fost și ele fotografiate din toate unghiurile.

În concluzie, putem spune că albaiulienii şi vizitatorii s-au distrat „pe cinste” în acest an, de Ziua Naţională.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: PARADA MILITARĂ de la Alba Iulia, de Ziua Națională. Cea mai mare desfăşurare de forţe cu tehnică de luptă, militari şi elicopter

Citeşte şi FOTO-VIDEO: 1 DECEMBRIE la Alba Iulia. Depuneri de coroane și primirea soliilor. Vicepremierul Vasile Dîncu, prezent la manifestări

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Târgul național al meșterilor populari, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Icoane, ţesături tradiţionale, obiecte din lemn, cadouri

Vezi şi FOTO: Friptură și vin la masa populară. Peste 20.000 de oameni au sărbătorit pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax