Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cum va arăta zona de agrement nautic, pe râul Mureş, la Alba Iulia. Proiectul a fost aprobat pentru finanţare

Publicat

zona agrement mures alba iulia debarcader 11

Investiţia pentru zona de agrement, cu debarcader pe malul râului Mureș, la Alba Iulia intră în linie dreaptă. Reprezentanţii Primăriei au anunţat că proiectul de aproximativ 100.000 de euro a fost aprobat pentru finanţare şi intră în procedurile de contractare.

Este vorba despre zona folosită de localnici pentru scăldat în sezonul cald şi cea în care se organizează în fiecare an, în luna august, concursul de canotci Rowmania. Mai exact, în Partoş, pe malul râului Mureş, între podul rutier şi cel de cale ferată.

Aici, municipiul Alba Iulia, ca partener FLAG (Fishing Local Action Group – Grup de acțiune local pentru pescuit), dorește să implementeze un proiect de amenajare a unei porțiuni din malul Mureșului. Proiectul de regenerare urbană urmărește conștientizarea cetățenilor cât și a turiștilor, cu privire la importanța protejării mediului înconjurător prin asigurarea unor activități de eco-turism, agrement și sportive, pe malul Mureșului.

City managerul municipiului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan, a prezentat pe reţeaua de socializare cum va arăta baza de agrement.

zona agrement mures alba iulia debarcader

Investiţia este estimată la aproximativ 100.000 de euro, din fonduri europene. Din acest buget sunt realizate şi documentaţiile PUZ şi SF, de către Biroul de Proiectare Străjan SRL, căruia i-au fost atribuite serviciile de urbanism în valoare de 62.100 lei (13.326,47 euro), potrivit SEAP.

Vezi şi PUZ-ul pentru zona de agrement de pe malul Mureșului de la Alba Iulia

“În prezent, zona studiată se prezintă natural, neamenajată, însă extrem de folosită în sezonul cald de locuitorii muncipiului Alba Iulia si nu numai. Evoluţia oraşului, dinamizarea acestuia, prin investiţii remarcabile, atrage după sine o necesitate de a îmbunătăţi zonele de agrement şi loisir ale municipiului”, precizează reprezentanţii Primăriei.

zona agrement mures alba iulia debarcader

Urmează a fi amenajată cu destinaţie de agrement, cu multiple posibilităţi de relaxare şi petrecere a timpului liber.

“An de an, vara aici se desfăşoară Competitia de vâslit în canotci iniţiată de Ivan Patzaichin, eveniment ce susţine în totalitate amenajarea locului descris, potrivit pentru astfel de proiecte”, se mai menţionează în documentaţie.

zona agrement mures alba iulia debarcader

Zona de agrement include spaţiu pentru acces şi campare cu rulote şi corturi, spaţiu pentru grătare, pistă de biciclete, parcări, spaţii verzi, spaţii de alimentaţie publică (bar), spaţiu sanitar, terenuri de sport (pe nisip), plaje cu nisip, ponton, debarcader, spaţiu pentru spectacole şi alte activităţi.

Accesul spre zona propusă se face din strada Regiment V Vânători, pe dig până la amplasament.

zona agrement mures alba iulia debarcader

Aria propusă spre reglementare are o suprafaţă de 14.018 mp, din care 980 mp (6,99%) vor fi alei carosabile, 1.250 mp (8,92%) alei pietonale, 11.138 mp (79,45% din suprafaţa totală vizată) zone verzi, 650 mp (4,64%) spaţii construite (construcţii uşoare, temporare şi demontabile, scenă ponton activităţi în aer liber), 44 de locuri de parcare, două platforme de camping.

Platforma debarcader şi garare ambarcaţiuni şi peridoc va avea 123,75 mp, iar platforma administrativă, podul de legătură şi acces are o suprafaţă de 903 mp, în total 1.220 mp.

Va fi montată o “structură metalică plutitoare şi mobilă care să urmărească cotele apelor şi care să deservească relaţia pontoon-apă identic de fiecare dată”, se arată în documentaţie.

Investiţia este de 407.159,01 lei cu TVA, din care lucrări de construcţii-montaj 305.543,73 lei cu TVA.

Banii ar urma să fie accesaţi din Măsura 2 – consolidarea şi diversificarea activităţilor în zona de pescuit şi acvacultură, finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020, prin intermediul Asociaţiei FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi afluenţilor acestora.

Vezi şi FOTO: Zonă de agrement pe malul Mureşului, la Alba Iulia. Spaţiu pentru pescuit, sport nautic, picnic şi plajă, amenajat de Primărie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax