Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Zonă de agrement pe malul Mureşului, la Alba Iulia. Spaţiu pentru pescuit, sport nautic, picnic şi plajă, amenajat de Primărie

Publicat


20161122_183635Municipiul Alba Iulia, ca partener FLAG (Fishing Local Action Group – Grup de acțiune local pentru pescuit), dorește să implementeze un proiect de amenajare a unei porțiuni din malul Mureșului. Pregăteşte, pe o suprafaţă de aproximativ 1,2 hectare din zona digului de la Partoş, pe partea dreaptă dinspre DN1, o mini-bază de agrement, pentru amatorii de pescuit, vâslit cu caiacele şi nu numai. Va fi amenajată o plajă, dar şi spații verzi, bănci pentru picnic şi teren cu nisip pentru sporturi de vară.

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Alba Iulia din 28 noiembrie propune înscrierea provizorie în cartea funciară a dreptului de proprietate a municipului Alba Iulia – domeniu public asupra imobilului (terenului) neproductiv în suprafață de 20.821 mp situat administrativ în Alba Iulia, Partoș (Dig Mureș), conform Registrului cadastral al municipiului Alba Iulia.

20161122_183600Suprafața de teren se află în zona dig-mal, pe malul drept al râului Mureș, aval de podul de pe Drumul Național 1.

Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020 este finanțat prin Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM) și vizează dezvoltarea acvaculturii și a pescuitului de pe teritoriul României, în perioada 2014-2020. Strategia POPAM 2014-2020 vizează în principal creșterea producției în acvacultură și procesare, precum și creșterea profitabilității operatorilor, conservarea biodiversității și protecția mediului, menținerea și crearea de locuri de muncă, în special în zonele pescărești, se arată în documentaţia de proiect.

Municipiul Alba Iulia, ca partener FLAG (Fishing Local Action Group – Grup de acțiune local pentru pescuit), dorește să implementeze un proiect de amenajare a unei porțiuni din malul Mureșului. Proiectul de regenerare urbană urmărește conștientizarea cetățenilor cât și a turiștilor, cu privire la importanța protejării mediului înconjurător prin asigurarea unor activități de eco-turism, agrement și sportive, pe malul Mureșului.

Rolul activităților este de a genera coeziune în comunitatea locală, prin punerea în valoare a unui spațiu public de socializare.

Astfel, în cadrul proiectului se dorește revitalizarea pe o suprafață de aproximativ 1,2 ha a malului Mureșului.

Lucrările de amenajare constau în principal în constituirea unui mini-canal prevăzut cu pontoane pentru debarcarea amatorilor de caiace, canoe, etc. care să deservească ca loc de inițiere pentru cei dornici să cunoască tainele sporturilor nautice cu vâsle.

Malul va avea o secțiune special amenajată pentru cei pasionați de pescuit, alături de o zonă recreativă de plajă.

Adiacent cursului râului, vor fi amenajate spații verzi urbane, înglobate armonios în peisajul natural și luxuriant specific zonei. Tot aici va fi amenajat un spațiu gazonat, împrejmuit cu arbuști de talie mică, dotat cu bănci de lemn care va  deservi iubitorilor de picnic în aer liber.

Va fi construit un teren din nisip pentru practicarea unor sporturi precum mini-fotbal, beachvolei, etc. Mobilierul urban va fi unul special conceput pentru a se integra în peisaj. Vor fi prevăzute panouri fotovoltaice care vor genera curent electric pentru prize și acces la internet.

Un mini amfiteatru integrat în relieful specific zonei, va fi folosit pentru spectacole, focuri de tabără și alte evenimente.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O familie din Alba Iulia a obţinut în justiţie oprirea lucrărilor la Autostrada Sebeş – Turda. Decizia se aplică deîndată

Publicat

O familie din Alba Iulia, grav afectată de construcţia autostrăzii Sebeş – Turda, aflată la doar la câţiva metri de locuinţa acesteia, a obţinut în instanţă suspendarea lucrărilor până la montarea unor panouri care să asigure izolarea fonică a casei. Deși decizia este definitivă, provizorie şi executorie de îndată, fără somaţie şi fără trecerea vreunui […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Mai sunt 4 zile pentru înscrierile la școlile militare de jandarmi. Câți tineri din Alba s-au înscris deja

Publicat

Inspectoratul de Jandarmi al Județului Alba a anunțat marți că 72 de tineri din județ s-au înscris pentru sesiunea de admitere de la începutul anului viitor la școlile de subofițeri Drăgășani și Fălticeni. Mai sunt 4 zile în care tinerii interesați pot depunde cereri de înscriere, urmând să parcurgă celelalte etape premergătoare examenului scris. Cei […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis lasă să se înțeleagă că va evita dezbaterea cu Viorica Dăncilă: ”Mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii”

Publicat

Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații luni seară, înainte de ședința de la sediul PNL. Președintele a lăsat de înțeles că cel mai probabil nu va accepta o dezbatere nici în turul doi, vorbind despre ”o manevră a PSD de a atrage atenția”. ”Vedeți că deja PSD încearcă tot felul de manevre și vreau […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Atac nocturn al unui urs, într-o comună de lângă Târnăveni. Un cioban a fost rănit și a fost dus la spital

Publicat

Un cioban a fost atacat de urs luni spre marți noaptea. La data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 23.55, Poliția municipiului Târnaveni a fost sesizată prin Apel 112, de către un bărbat, din localitatea Cucerdea, cu privire la faptul că îngrijitorul oilor la stâna acestuia ar fi fost atacat de un urs. La […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate