Connect with us
Advertisement

Eveniment

FOTO: Zonă de agrement pe malul Mureşului, la Alba Iulia. Spaţiu pentru pescuit, sport nautic, picnic şi plajă, amenajat de Primărie

Publicat

20161122_183635Municipiul Alba Iulia, ca partener FLAG (Fishing Local Action Group – Grup de acțiune local pentru pescuit), dorește să implementeze un proiect de amenajare a unei porțiuni din malul Mureșului. Pregăteşte, pe o suprafaţă de aproximativ 1,2 hectare din zona digului de la Partoş, pe partea dreaptă dinspre DN1, o mini-bază de agrement, pentru amatorii de pescuit, vâslit cu caiacele şi nu numai. Va fi amenajată o plajă, dar şi spații verzi, bănci pentru picnic şi teren cu nisip pentru sporturi de vară.

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Alba Iulia din 28 noiembrie propune înscrierea provizorie în cartea funciară a dreptului de proprietate a municipului Alba Iulia – domeniu public asupra imobilului (terenului) neproductiv în suprafață de 20.821 mp situat administrativ în Alba Iulia, Partoș (Dig Mureș), conform Registrului cadastral al municipiului Alba Iulia.

20161122_183600Suprafața de teren se află în zona dig-mal, pe malul drept al râului Mureș, aval de podul de pe Drumul Național 1.

Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020 este finanțat prin Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM) și vizează dezvoltarea acvaculturii și a pescuitului de pe teritoriul României, în perioada 2014-2020. Strategia POPAM 2014-2020 vizează în principal creșterea producției în acvacultură și procesare, precum și creșterea profitabilității operatorilor, conservarea biodiversității și protecția mediului, menținerea și crearea de locuri de muncă, în special în zonele pescărești, se arată în documentaţia de proiect.

Municipiul Alba Iulia, ca partener FLAG (Fishing Local Action Group – Grup de acțiune local pentru pescuit), dorește să implementeze un proiect de amenajare a unei porțiuni din malul Mureșului. Proiectul de regenerare urbană urmărește conștientizarea cetățenilor cât și a turiștilor, cu privire la importanța protejării mediului înconjurător prin asigurarea unor activități de eco-turism, agrement și sportive, pe malul Mureșului.

Rolul activităților este de a genera coeziune în comunitatea locală, prin punerea în valoare a unui spațiu public de socializare.

Astfel, în cadrul proiectului se dorește revitalizarea pe o suprafață de aproximativ 1,2 ha a malului Mureșului.

Lucrările de amenajare constau în principal în constituirea unui mini-canal prevăzut cu pontoane pentru debarcarea amatorilor de caiace, canoe, etc. care să deservească ca loc de inițiere pentru cei dornici să cunoască tainele sporturilor nautice cu vâsle.

Malul va avea o secțiune special amenajată pentru cei pasionați de pescuit, alături de o zonă recreativă de plajă.

Adiacent cursului râului, vor fi amenajate spații verzi urbane, înglobate armonios în peisajul natural și luxuriant specific zonei. Tot aici va fi amenajat un spațiu gazonat, împrejmuit cu arbuști de talie mică, dotat cu bănci de lemn care va  deservi iubitorilor de picnic în aer liber.

Va fi construit un teren din nisip pentru practicarea unor sporturi precum mini-fotbal, beachvolei, etc. Mobilierul urban va fi unul special conceput pentru a se integra în peisaj. Vor fi prevăzute panouri fotovoltaice care vor genera curent electric pentru prize și acces la internet.

Un mini amfiteatru integrat în relieful specific zonei, va fi folosit pentru spectacole, focuri de tabără și alte evenimente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement