Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevii cu rezultate excepționale la învățătură, din Bucerdea Vinoasă, răsplătiți public la slujba Sfintei Liturghii

Publicat

elevi

De cel puțin opt ani, evenimentele care înnobilează sufletele oamenilor și ridică prestigiul comunității, nu trec neobservate în Parohia Ortodoxă Bucerdea Vinoasă. Anual, pe linie de învățământ, elevi din această localitate participă la olimpiade judeţene şi naţionale, la discipline diferite de studiu: limba română, matematică, fizică, chimie, istorie şi religie, obţinând locuri foarte bune.

Pentru a-i răsplăti pentru performanța lor, preotul paroh Marius Virgil Bolea şi pr. prof. dr. Nicolae Bolea, în semn de mulţumire şi recunoştinţă, le dăruiesc elevilor cărţi, icoane și premii în bani, în biserică, la final de sfântă liturghie. Mai mult, în timpul vacanței de vară, elevii beneficază de câte o excursie gratuită în diverse zone ale țării, ca recunoștință în implicarea activității pastorale din parohie.

În acest an, cu prilejul examenului de bacalaureat, elevi din Bucerdea Vinoasa care au urmat studii la Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif”, Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Mitropolit Simion Ștefan”, Colegiul Economic”Dionisie Pop Marțian”, Colegiul Tehnic”Apulum”, din Alba Iulia, au promovat onorabil aceasta competiție.

Printre elevii premiați pentru performanță s-a aflat, desigur, și eleva Diana Borcău, absolventă a Liceului Teoretic ”Sfântul Iosif” din Alba Iulia, singura elevă care a obținut media 10 la examenul de bacalaureat, după prima afișare a rezultatelor, înainte de contestații.

Citește și: Singura elevă din Alba cu 10 pe linie la BAC: Diana Alexandra Borcău a studiat la Liceul „Sfântul Iosif” și vrea să dea la Medicină

Precizăm că în urma contestațiilor, încă o elevă din Aiud a obținut media 10 la bacalaureat.

În semn de recunoștință și mulțumire, pr. paroh Marius Virgil Bolea și pr. prof. dr. Nicolae Bolea, duminică la finalul Sfintei Liturghii, i-au răsplătit pe cei care au promovat examenul de bacalaureat și în special pe tânăra Diana Borcău.

„Este bine să cultivăm acest sentiment, pentru că ne înnobilează și face societatea mai frumoasă și mai plăcută lui Dumnezeu, iar recunoștința nu e o virtute, ci este o bună deprindere, face parte din codul manierelor elegante, ca să știi să te porți”, apreciază cei doi preoți.

„Mulțumim lui Dumnezeu, elevilor și părinților acestora, care prin aceste realizări fac cinste parohiei și comunității Bucerdea Vinoasa”, au mai transmis aceștia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax