Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Investiții în trei baze sportive, la Blaj. Explicațiile primarului Gheorghe Rotar legate de stadiul și valoarea lucrărilor

Publicat

În aceste zile se lucrează la reabilitarea bazei sportive CIL, precum și la construcția bazelor sportive de tip I și II, din Parcul „Avram Iancu” și de la „Forestieră”, ultimele două fiind realizate de Compania Națională de Investiții (CNI), a transmis primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, pe contul său de Facebook. 

Acesta a explicat pe larg, stadiul lucrărilor.

Spre exemplu, la stadionul CIL a fost realizat sistemul de irigare a gazonului și a fost montat un nou gazon.

”Perioada de „prindere” a gazonului va fi de două luni, iar din luna septembrie acesta va putea fi folosit de către toți iubitorii de fotbal.

Citește și: Povestea necunoscută a unui monument al Blajului. Crucea lui Bob, ridicată în semn de recunoștință după marea foamete din 1815

Valoarea investiției, realizate din bugetul local, este de 375.921,14 lei și este destinată sportului de masă.

Tot aici, intenționăm ca până la finalul anului să amenajăm o pistă de alergare din tartan”, a transmis primarul Rotar.

Baza din Parcul Avram Iancu

La baza sportivă de tip I, din Parcul „Avram Iancu”, lucrările au început în această vară și se vor finaliza la mijlocul anului 2022.

Vezi și: VIDEO: Cum arată curtea Colegiului IM Clain din Blaj, cea mai modernă curte a unui colegiu din țară. Stadiul lucrărilor

Primarul Rotar anunță că va fi modernizată suprafața de joc a stadionului de fotbal, cu un teren sintetic, dotat cu instalație de nocturnă, la dimensiunile omologate de UEFA și FRF (105m x 68m), va fi amenajat un teren sintetic mic (20m x 40m), de asemenea echipat cu instalație de nocturnă, vestiare, o tribună cu 500 locuri și locuri de parcare.

Lucrările, în valoare de 5.147.058,88 lei, sunt realizate de CNI. După ce va fi finalizată lucrarea, baza sportivă va intra în proprietatea Primăriei Blaj, care apoi va reabilita, din fonduri proprii, pista de atletism și va extinde capacitatea tribunelor la 2.000 de locuri.

Baza din zona Sălii de Sport ”Timotei Cipariu”

La baza sportivă de tip II, amplasată în zona Sălii de Sport „Timotei Cipariu”, lângă terenul de sport sintetic, în acest moment se construiesc vestiarele.

Va fi o bază sportivă destinată sportului de masă, care presupune construirea unui teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, cu dimensiunile de 20m x 40m, clădire de vestiare, instalație pentru iluminat nocturn și amenajarea unei parcări.

Lucrările sunt efectuate de CNI , valoarea acestora fiind de 1.268.505,49 lei. Baza sportivă de la „Forestieră” are ca termen de finalizare sfârșitul acestui an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax