Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Mai multe clădiri și spații publice din Alba Iulia, iluminate în roșu, de Ziua europeană 112. Mesajul STS

Publicat

Mai multe clădiri și spații publice din Alba Iulia sunt iluminate în roșu, sâmbătă seara, pentru a marca Ziua europeană 112. Inițiativa aparține Serviciului de Telecomunicații Speciale, în parteneriat cu autorități și instituții locale.

”Este esențial să sunăm la 112 doar în situații urgente, în care sunt puse în pericol viața, proprietatea sau mediul”, este mesajul STS.

La Alba Iulia, s-au alăturat demersului STS mai multe instituții, astfel încât să fie iluminate în roșu:

  • Monumentul Unirii, podurile de acces și zidurile Cetății Alba Carolina

  • clădirea rectoratului Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

  • sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență județului Alba

 

  • sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba

Pe 11 februarie, este Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112. Numărul este unic pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene la care sună cei care au nevoie de ajutorul agențiilor specializate de intervenție: Ambulanță, Pompieri, Poliție, Jandarmerie. În România, același număr este apelat și pentru Salvamont.

Anul trecut au fost peste 10 milioane de apeluri la 112, în țară. Majoritatea au fost apeluri de urgență, însă unii români au sunat și pentru a întreba despre raficul rutier sau mersul trenurilor, comenzi de taxi și livrări de mâncare ori informații despre pensii.

Citește și Alba, pe locul 2 la cazuri de urgență, raportat la numărul de apeluri. O persoană din țară a sunat de peste 3000 de ori la 112

Alba se află pe locul doi în țară, după București-Ilfov în top cel mai ridicat procent de cazuri de urgență, raportat la numărul total de apeluri înregistrate la 112.

La polul opus, alt județ din Transilvania, Mureș, este pe locul doi cu cele mai multe apeluri non-urgente. O persoană din acest județ a sunat la 112 de peste 3000 de ori, fără să fie caz de urgență.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax