Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Mai mulți muncitori vietnamezi de la Hidroconstrucția Sebeș ar fi refuzat să mai lucreze după ce nu și-ar fi primit banii

Publicat

Mai mulți muncitori vietnamezi care lucrează la compania Hidroconstrucția, sucursala Sebeș nu ar mai fi primit mâncare și ar fi fost scoși  afară din barăcile în care erau cazați, susțin sursele alba24.ro. 

Problemele ar fi început după ce o parte dintre angajați ar fi refuzat să mai muncească din cauza faptului că nu și-ar mai fi primit salariile, mai susțin sursele. 

Citește și Muncitori vietnamezi tratați ca sclavii la Hidroconstrucția Sebeș. Lăsați de trei luni fără salarii, privați de adăpost și hrană

O sesizare privind situația acestor muncitori a ajuns și în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba. 

UPDATE 14.50: Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba a făcut o serie de precizări după publicarea materialului. Precizările ITM Alba pot fi citite la sfârșitul articolului.

Potrivit surselor alba24.ro, muncitorii ar fi fost scoși din barăcile în care erau cazați, din cauza faptului că nu ar mai fi vrut să muncească. Motivul pentru care muncitorii ar fi refuzat să mai lucreze, susțin sursele alba24.ro, este acela că nu și-ar mai fi primit salariile.

Drept urmare, după ce au fost scoși din barăci, muncitorii vietnamezi au ajuns să stea sub cerul liber. O serie de fotografii în care aceștia stau afară, la umbra unei hale, au ajuns în posesia alba24.ro.

Reporterii alba24.ro au mers la sediul din Sebeș al companiei Hidroconstrucția pentru a încerca să ia legătura cu muncitorii vietnamezi. În curtea firmei se aflau mai mulți muncitori străini, care vorbeau doar limba vietnameză.

La fața locului, reporterii au fost informați de către un angajat al firmei că un reprezentat al conducerii va ajunge pentru a discuta situația, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Mai mult de atât, contactați telefonic, reprezentații sucursalei Sebeș au declarat că nu vor să comenteze situația și că nu vor să ofere niciun fel de informații legate de acest caz. De asemenea, nici la numărul de telefon al companiei de la București, număr de contact afișat pe site-ul oficial, nu a răspuns nimeni pentru a oferi un punct de vedere.

UPDATE: Inspectorul șef ITM Alba, Calman Gabor Zsolt, a făcut precizări alba24.ro. Din primele verificări la sediul firmei reiese că muncitorii sunt detașați la Sebeș de la Hidroconstrucția SA București.

Potrivit sursei citate, ar exista un contract cu o firmă de plasare de forță de muncă din Vietnam, prin intermediul căreia se fac plățile pentru salarii. Cele mai recente viramente ar fi de la finalul lunii iunie. ITM verifică în continuare situația și documentele existente pentru a decide eventuale măsuri.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax