Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Martiriul eroilor Horea, Cloşca şi Crişan, conducătorii răscoalei de la 1784-1785. Comemorare la Alba Iulia

Publicat

Autorităţile locale şi judeţene din Alba Iulia, unităţile militare, dar şi reprezentanţi ai bisericii ortodoxe au participat, vineri, la ceremonii de comemorare a eroilor Horea, Cloşca şi Crişan, la împlinirea a 231 de ani de la martiriul acestora. Au fost depuneri de coroane de flori şi slujbă religioasă, la Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan din Cetatea Alba Carolina, dar şi la monumentul de pe Dealul Furcilor.

Ceremoniile s-au desfăşurat vineri dimineaţa, începând cu ora 10.00. Au participat oficiali de la Instituţia Prefectului Alba, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia, unităţile militare, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, politicieni, veterani de război, dar şi reprezentanţi ai Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia şi elevi de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, care au asigurat gărzile de onoare şi au depus coroanele din partea participanţilor, la cele două locaţii cu semnificaţie legate de eveniment.

În cadrul ceremoniilor a fost intonat şi imnul naţional şi au fost scurte discursuri legate ale oficialităţilor.

Pe 28 februarie, se împlinesc 231 de ani de când conducătorii răscoalei țărănești de la 1784-1785, Horea, Cloșca și Crișan, au fost pedepsiți și executați cu cruzime, prin tragerea pe roată, la Alba Iulia, pentru acțiunile lor prin care au încercat să îi scape pe țărani de situația extrem de grea în care trăiau.

Vezi Povestea tragică a ţăranilor iobagi din Apuseni

sursa foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax