Connect with us
Publicitate

ABRUD

FOTO: Ministrul Marcel Boloș, în vizită la Cupru Min Abrud. Surse: Discuții legate de construcția unui combinat de cupru la Zlatna

Publicat

Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, însoțit de secretarul de stat Carmen Moraru și de echipa de la ajutor de stat din cadrul MF, sunt prezenți luni în județul Alba.

Vizita a început la cariera de la Roșia Poieni, unde au loc discuții cu cei din conducerea CupruMin și autoritățile locale și județene.

El este însoțit de președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și Marius Hațegan și de deputatul liberal Florin Roman.

Surse din cadrul delegației au declarat pentru Alba24 că discuțiile vizează intenția de  construi la Zlatna o uzină de prelucrare a minereurilor de cupru exploatate la Abrud, cum a existat și în trecut.

Discuții concrete, legate de procesarea cuprului în județul Alba au fost lansate la Guvern în timpul mandatului lui Nicola Ciucă, în luna mai a acestui an.

”Cupru Min este unul dintre subiectele care s-a discutat la nivelul Guvernului, este o problemă în analiză la nivelul Ministerului Economiei și în momentul în care se va finaliza analiza, urmează să discutăm ceea ce urmează să se realizeze practic” a declarat premierul de atunci, Nicolae Ciucă.

Ulterior va avea loc o vizită și întâlnire la IPEC Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

 1. kla2005

  luni, 23.10.2023 at 12:00

  Daca fac uzina, atunci sa o faca cat mai aproape de cariera. Iar transportam de nebuni minereul pentru a fi prelucrat?
  Si…sunt curios cum va respecta TOATE cerintele de mediu pentru o uzina care polueaza extrem de mult. Zlatnenii stiu foarte bine ce a insemnat uzina in Zlatna. Si nu numai ei…pe o raza de vreo 50 de Km era raspandita poluarea…

 2. pilu

  luni, 23.10.2023 at 12:21

  Bine ar fi dar nu cred că necalificaţii ăia sunt în stare să facă aşa ceva. În loc de d-na Moraru ne prezentaţi unul mic şi ……

 3. vasi

  luni, 23.10.2023 at 14:35

  Surse din cadrul delegației au declarat pentru Alba24 că discuțiile vizează intenția de construi la Zlatna o uzină de prelucrare a minereurilor de cupru exploatate la Abrud, cum a existat și în trecut( cu aceiasi poluare ca in trecut, cum este si acum in sebes)

 4. vasi

  luni, 23.10.2023 at 14:41

  si ce se tot baga guvernu ca si ch…… IN c……. sa faca si sa dreaga ca oricum statul nu este performant deoarece este capusat, sa lase sectorul privat sa vada de afaceri si angajari, vreti sa vedeti si fabrica asta pe lista marilor datornici pe biroul guvernului. eu nu sunt de acord ca banii mei cotizati sa se investiasca in defavoarea sectorului privat unde nu ne costa nici un ban

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate