Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Modernizare întârziată la piața agroalimentară din centrul orașului Alba Iulia. De ce nu poate da Primăria sancţiuni pentru constructor

Publicat

IMG_2827 Lucrările de modernizare a pieței din centrul orașului Alba Iulia avansează încet. Deși termenul de finalizare a contractului este luna martie a acestui an, lucrările par să fie încă departe de stadiul final, iar comercianții vor mai avea de așteptat până ce se vor putea muta în locaţia modernizată. Reprezentanţii primăriei spun că, doar după ce va trece termenul de finalizare din contract, iar acesta nu va fi respectat, administraţia locală poate aplica sancţiuni, adică penalităţi.

La începutul acestei săptămâni, câțiva muncitori lucrau la partea de acoperiș a structurii.

Lucrările de modernizare la piața agroalimentară din centrul orașului Alba Iulia au început în luna aprilie 2015 și urmau să fie finalizate în toamna anului trecut. În luna septembrie însă, muncitorii au reușit doar turnarea plăcii de beton și introducerea utilităților.

Citește și FOTO: STADIUL lucrărilor de modernizare la piața din centrul orașului Alba Iulia. Trei muncitori pe șantier

Cu aproape o lună înaintea termenului de finalizare prevăzut în contract, lucrările de modernizare par să fie încă departe de stadiul final.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au transmis pentru Alba24 că doar în condiţiile în care constructorul nu va respecta termenul de finalizare din contract, se vor putea lua măsuri, iar firma va intra în penalități.

Contractul privind lucrările la modernizare a pieţei agroalimentare din centrul oraşul Alba Iulia a fost câştigat, prin licitaţie, de firma Telecerna SRL din Deva, care a subcontractat lucrările.

La sfârșitul anului trecut, în luna decembrie, firma care derulează lucrări în Piaţa Centru din Alba Iulia a fost depistată cu cinci persoane care munceau „la negru”. Societatea sancționată este Dam Service SRL Târnăveni, cu domeniu de activitate în construcţii. Firma a primit o amendă de 50.000 de lei după ce inspectorii ITM Alba au descoperit cinci persoane în lucru fără forme legale de angajare.

Citește și ITM Alba: Amendă de 50.000 lei pentru firma care modernizează piața agroalimentară din centrul orașului Alba Iulia. Cinci muncitori, „la negru”

Noua piață, a cărei valoare se ridică la suma de 2.764.897,89 lei cu TVA, va avea o suprastructură din stâlpi şi planşee casetate din beton armat impermeabilizat, prevăzut cu luminatoare şi deschideri pentru ventilare naturală şi lumină naturală.

Accesul autovehiculelor va fi restricţionat cu barieră, cu excepţia autovehiculelor de aprovizionare şi intervenţie.

Perimetrul pieţei va fi delimitat printr-un inel carosabil din asfalt cu alveole de aprovizionare, spaţii verzi şi şapte locuri de parcare.

Platforma pieţei va fi structurată în două zone principale: pentru fructe şi legume şi o subdiviziune pentru seminţe şi flori.

Zona va avea utilităţi şi echipamente corespunzătoare desfacerii mărfurilor şi ambalajelor (mobilier specific, fântâni cu apă potabilă, spaţii pentru depozitarea mărfurilor şi ambalajelor, pastrarea şi închirierea cântarelor, locuri pentru cântare de control, bazine pentru spălarea legumelor şi fructelor, spaţii pentru materiale de curăţenie şi întreţinere, punct PSI).

Clădirea administrativă va fi renovată la exterior şi grupurile sanitare publice vor fi modernizate.

Reţelele de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, hidranţi exteriori vor fi de asemenea modernizate. Zona va fi iluminată şi decorată cu plante verzi şi flori.

Până în momentul în care piața modernă va fi gata, comercianții sunt nevoiţi să-și vândă marfa în piața temporară amenajată de lângă sediul Electrica.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax