Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Modificările de regulament pentru Bazinul Olimpic Alba Iulia, AMÂNATE până în MARTIE. Încurcături la vot în Consiliul Local

Publicat

20150220_101705 Proiectul de modificare a Regulamentului pentru funcţionarea Bazinului Olimpic din Alba Iulia nu a fost aprobat, vineri, de Consiliul Local, din cauza unor încurcături la numărătoarea votului, urmând să fie repus în discuţie la şedinţa din martie. Până atunci, rămân în vigoare vechile condiţii şi tarife, inclusiv taxa pe culoarul de înot pentru instructori, de 80 de lei, ce a reprezentat motiv de protest pentru aceştia. Totuşi, primarul Mircea Hava susţine că aceasta nu va fi încasată, până la o decizie oficială în CL.

20150220_101155 Şedinţă „cu surprize”, vineri, la Consiliul Local Alba Iulia. După ce propunerea de modificarea a regulamentului pentru Bazinul Olimpic, „negociată” cu instructorii de înot şi părinţii copiilor care învaţă să înoate, ai căror reprezentanţi au fost prezenţi la şedinţă, a intrat la vot şi a fost iniţial aprobată, s-au descoperit erori la numărătoarea consilierilor prezenţi, astfel că proiectul a picat şi va fi rediscutat în şedinţa ordinară de luna viitoare.

 

20150220_101137 În varianta stabilită de comun acord între autoritatea locală şi beneficiari, a fost eliminată taxa de 2 lei propusă pentru accesul în tribună şi pachetele promoţionale, însă au rămas taxele de intrare majorate: 10 lei pentru copii (față de 5 lei) şi 15 lei pentru adulţi (față de 12 lei).

De asemenea, s-a stabilit de comun acord modificarea programului, astfel: cel de agrement va fi de luni până duminică între 7:00 și 22:00, în timp ce programul de inițieri va fi de luni până vineri între 17:00 și 20:00, sâmbăta 9:00 – 17:00.

Aceste detalii nu au fost însă aprobate oficial, iar potrivit vechiului regulament rămâne în vigoare taxa controversată privind utilizarea culoarelor de înot de către instructori: 80 de lei pe culoar, respectiv 40 de lei pe instructor. Primarul Mircea Hava a declarat însă, în timpul şedinţei, că această taxă nu va fi percepută, având în vedere că a fost păsuire şase luni de la redeschiderea bazinului, mai poate fi amânată câteva săptămâni.

”Eu vă propun să veniți domnilor consilieri la muncă, măcar o dată pe lună. Este drept că toată discuția de aici va fi folosită, cu părinții și cu copii și iarăși vor fi puse în față. Eu vă propun să facem treaba asta în martie, trebuie să facem o ședință ordinară rapid, pentru că nu mai avem viceprimar. În prima decadă, în prima săptămână din martie, votăm și regulamentul, mai punem și modificări dacă sunt bune, ne mai întâlnim încă odată să discutăm serios. Nu apare nici un blocaj pentru că îi lăsăm să funcționeze după vechiul regulament. Singura chestiune e taxa de culoar, numai ne uităm în altă parte. Taxa de culoar, dacă a murit șase luni, poate să mai moară o săptămână”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Reamintim că instructorii de înot de la Bazinul Olimpic din Alba Iulia, împreună cu părinți și copii, în total aproximativ 40 de persoane, au protestat miercuri, împotriva taxelor impuse de către Primăria Alba Iulia și a modificărilor de programul propuse în regulament. Instructorii spun că, dacă au primit promisiuni că programul va fi regândit, în ceea ce priveşte majorarea taxelor, acestea vor afecta buzunarele părinţilor care-şi aduc copiii la bazin să înveţe să înoate. Astfel că vineri, instructorii au participat la şedinţa de Consiliu Local în care trebuia să fie votat regulamentul nou.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Instructori de înot, părinţi şi copii, în stradă împotriva schimbării regulilor de taxare la Bazinul Olimpic din Alba Iulia

În urma „negocierilor” cu reprezentanţii Primăriei, instructorii au transmis că au obţinut promisiunea de la primar că vor fi susţinuţi privind plata unei singure taxe – fie cea de intrare, fie cea pe culoar.

În ceea ce priveşte celelalte schimbări propuse în proiectul iniţial, se referă la program separat pentru iniţieri şi agrement şi program special la saună, tarife majorate la 15 lei (de la 12 lei) pentru 2 ore, pentru adulţi; la 10 lei (de la 5 lei), pentru copii şi speciale pentru grupuri organizate (minimum 10 persoane), familia cu copii, respectiv „pachet de duminică”.

Citeşte şi Bazinul Olimpic Alba Iulia: PROGRAM de acces separat pentru agrement şi iniţieri şi TARIFE majorate. Modificări în regulament, la aprobat în CL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. carmen

    miercuri, 15.04.2015 at 21:53

    va rugam aprindeti lumina la vestiare femei ca nu vedem nimic era ora 18:10 si luminile erau stinse nu se vede nimic :(((((

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax