Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Instructori de înot, părinţi şi copii, în stradă împotriva schimbării regulilor de taxare la Bazinul Olimpic din Alba Iulia

Publicat

20150218_163630 Instructorii de înot de la Bazinul Olimpic din Alba Iulia, împreună cu părinți și copii, în total aproximativ 40 de persoane, au protestat miercuri, începând cu ora 16.00, împotriva taxelor impuse de către Primăria Alba Iulia și a modificărilor de programul propuse în regulament. Instructorii spun că, dacă au primit promisiuni că programul va fi regândit, în ceea ce priveşte majorarea taxelor, acestea vor afecta buzunarele părinţilor care-şi aduc copiii la bazin să înveţe să înoate. Vineri, instructorii vor participa la şedinţa de Consiliu Local în care se va vota regulamentul nou şi miercuri au avut „negocieri” cu reprezentanţii Primăriei.

YouTube video

”Cred că, după cum vedeți mesajul de pe tricourile noastre, înotul înseamnă sănătate și noi vrem să avem copii sănătoși. Cred că e important pentru orice oraș din România, pentru toți copii din România. Din păcate, prevederile unui regulament de funcționare al acestui bazin ne nemulțumește, nu pe noi, ca și instructori, profesori, ci pe copii și pe părinți. În ziua de astăzi, a putea face înot devine un lux și noi nu vrem să se ajungă acolo. Cred că e important ca aceia care decid soarta acestui oraș să înțeleagă că noi avem nevoie de mișcare și noi suntem cei care formăm viitorul acestui oraș din punct de vedere al mișcării.

Dacă un copil care astăzi are 5 ani este pregătit și adus ”pe calea sportului”, el va face acest lucru și când va avea 20 de ani și când va avea 60 de ani și noi ne dorim să nu umplem spitalele ci să umplem acest bazin cu oameni care doresc să facă mișcare”, a declarat Sorin Șimon, instructor de înot la Bazinul Olimpic.

Potrivit acestuia, nemulțumirile celor care au protestat priveşte tariful de închiriere al culoarului care se suprapune pe plata biletului, plătit de orice copil, orice om care intră în acest bazin, respectiv 5 lei pentru un copil, 12 lei pentru un adult, la care s-ar adăuga plata taxei de 80 de lei, aferentă închirierii culoarelor de margine, 1 respectiv 8.

„Astăzi am avut o întâlnire cu primar și viceprimar și ni s-a promis susținerea, respectiv plata unei singure taxe, dar motivul pentru care se va majora această taxă de intrare e faptul că bazinul realizează niște venituri care sunt la 30% din contravaloarea cheltuielilor”, a mai spus Şimon.

Citește și Întâlnire între primarul Mircea Hava şi instructorii de înot de la Bazinul Olimpic. Propuneri pentru modificarea regulamentului

Potrivit sursei citate, instructorii vor participa la şedinţa Consiliului Local de vineri, unde se va vota proiectul de modificare al Regulamentului pentru Bazinul Olimpic. „Vom merge acolo și ne susținem până la capăt cauza”, a precizat Şimon.

Citeşte şi Bazinul Olimpic Alba Iulia: PROGRAM de acces separat pentru agrement şi iniţieri şi TARIFE majorate. Modificări în regulament, la aprobat în CL

Acesta a amintit şi de programul de funcţionare: „Programul de inițiere era stabilit într-un interval orar care nu permite părinților, cei care aduc copii la inițiere, să vină, respectiv până la ora 17.00 să se facă inițierea. Noi am solicitat ca inițierea să fie de luni până vineri în intervalul orar 17.00 – 20.00 și sâmbăta de la ora 9.00 – 17.00. Legat de program, ni s-a dat aviz favorabil și sperăm să nu fie doar vorbe în vânt.”

Au mai rămas doar taxele, „care sunt o problemă pentru fiecare buzunar al fiecărui copil, părinte, care vine la inițiere”, a mai spus instructorul.

”La 10 lei taxă pe copil, noi venim de trei ori pe săptămână, am doi copii și mi se pare prea scump să continuăm să venim de trei ori pe săptămână. O să ne reducem zilele, o să venim poate doar o dată. Mai venea și soțul, intra și el, era chiar ok pentru noi, era o plăcere pentru copii să vină. Au căpătat rezistență, imunitate, sănătate implicit. Acum nu știm ce va fi, la 10 lei intrarea mi se pare mult”, a spus un părinte (Ivașcu), prezent la protest.

Tarifele mai mari impuse de Primărie au generat nemulţumiri atât în rândul instructorilor, cât şi al părinţilor, care se gândesc că nu mai au unde să-şi ducă copiii să înveţe să înoate.

Aceştia au două nemulţumiri, taxele şi programul. Instructorii de înot vor ca programul să fie de la 17.00 la 20.00, fiindcă sunt copii care vin din mediul rural la cursuri şi nu pot ajunge la orele stabilite în regulament, de la 11.00 la 17.00, pentru că majoritatea părinţilor sunt la lucru în acest interval orar.

Dacă în urmă cu o lună, la Consiliul Local s-a discutat despre Bazinul Olimpic din Alba Iulia, care nu aduce niciun profit Primărie, ci mai degrabă o mare „gaură” în buget, acum, până la găsirea unei alte alternative, instructorilor li se cere să plătească atât taxa de intrare, cât și închirierea culoarului de înot pe oră.

Citeşte şi Scandal la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Instructorii de înot au intrat în grevă. Nu sunt de acord cu taxele impuse de Primărie

La Bazinul Olimpic din Alba Iulia, s-a ajuns şi la o situaţie de criză la numai şapte luni de la deschiderea după modernizarea locaţiei de înot. Părinţii sunt îngrijoraţi, iar instructorii de înot au oprit activitatea de luni, 9 februarie, după ce au fost informaţi că trebuie să plătească chirie pe culoarul pe care îl folosesc pentru iniţieri de înot. Adică 40 de lei pe oră pe instructor.

Este vorba practic de respectarea regulamentului propus la deschiderea bazinului, a prevederii prin care instructorii și persoanele care intră la bazin să plătească intrare, iar culoarul bazinului pentru programul de inițiere să fie plătit cu un tarif pe oră.

Instructorii s-au înţeles, la deschiderea bazinului, cu reprezentații locali și au primit „păsuire”, adică au convenit să plătească doar intrare (12 lei instructorii şi 5 lei copiii, pentru 2 ore), nu şi taxa pe culoar.

Foto: Daniel BLOSS

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. zorba

    miercuri, 18.02.2015 at 18:25

    Eu stiu de la un instructor din asta de inot ca ei cam fac la 6000 de lei profit lunar si lucreaza 3-4 ore pe zi,apoi dc vi se pare normal sa se imbogateasca unii.care lucreaza 3-4 ore pe zi pe spatele platitoriilor de impozite care finantam bazinul..calculati si voi 20 lei ora de inot din care 15 la instructor si 5 la bazin,15 lei de copil si cate 12-15 copii in cate o tura….calculati…si au tupeu sa faca greva,nu se mai multumesc cu 50 mil lei vechi pe luna,vor sa faca tot 60-70…

    • dombas

      miercuri, 18.02.2015 at 23:36

      eu imi duc copilul la initiere platesc 15 ron la instructor si 5 ron intrare la bazin
      , nu am vazut la nici un instructor 15 copii si in plus vezi ca ei mai platesc ceva pt ce au facut acest protest acea taxa de culoar de 80 ron si acum li se mai cerea si bilet de intrare adica inca 12 ron pt doua ore .si daca e asa profitabil de ce nu faci si tu aceasta munca super „usoara „. :):)

  2. Corina

    joi, 19.02.2015 at 09:13

    Nu este corect sa se stabileasca acest program propus de instructori pentru grupele de initiere.
    Ca adult, ies de la serviciu la ora 16. Altii ies de la servicii mult mai tarziu chiar.
    Cand mai au celelalte persoane, care au un program de lucru similar, timp sa mearga la bazin, pana la ora 17, de luni pana vineri?
    Bazinul olimpic nu este doar al catorva instructori de inot din oras.
    Cine va regandi acest program de acces pentru bazinul olimpic,va trebui sa tina cont si de acest aspecte.

  3. aa

    joi, 19.02.2015 at 09:17

    Da Zorba ai dreptate din toate punctele de vedere si Dombas vorbesti prosti, au grupe de 10-15 copii, iar daca au 2,3 adulti la initiere iau cate 30/ora. Pana acum am zis saracii, e foarte usor sa tot ii arunci pa copii in fata, ca nu mai au saracii cu cine sa faca sport, ca spotul e sanatate, dar ea sa fi avut conducerea coloana vertebrala si sa nu fi cedat, sa– vad ce faceau renuntau la cei 6000 lei si aici vorbesc de instructorii buni, se duceaua in invatamant sa predea pe 900 lei/luna si poate nu toti au noroc de o catedra. Angajatii in cadrul bazinului cu un salar sa vedeti ca nici atunci nu le convine, ei zic de copii, lasa ca o sa vina alti profesori si o sa aiba cu cine sa faca sport. Vorbiti de sanatate, nu vedeti ce sanatosi sunt instructorii plesnesc de sanatate, grasi, ragusiti, fumatori, un adevarat exemplu de sanatate- -nu vorbesc de toti stiu ei-. Noi ceilalti beneficiari de venituri, mergem cand ne apuca sa negocien cu guvernul sa ne scada impozitele, mai lasati-ne. Voua, dragi instuctori vi se da un ban mai mult decat decent, iar chestia ca vai am facut scoala, lasati ca si noi am facut si facem in continuare. Aici parintii nu aveau de ce sa se bage, pentru ca nu-i meciul lor, e meciul instructorilor.
    Si fara atata promovare de sanatate se poate face un ban bun pt bazin, pt ca oamenilor carora le pasa de ei merg de 2-3 ori pe saptamana si la bazin si la sauna , un astfel de om aduce un profit cat pentru 5 copii. Repet nu mai vorbiti de copii, pt ca ei au 4-5 instructori cu care sa faca si pe care nu i-am vazut la greva, miting si alte forme de protest si de intimidare. Iar bazinul nu trebuie sa fie o sursa de profit pt oras, doar nu e fabrica, oriunde in tara ele sunt sustinute din bani publici. O zi sanatoasa tuturor.

  4. bb

    joi, 19.02.2015 at 22:08

    Ai dreptate aa ìn unele privinte, dar in altele gresesti foarte mult, cum ar fi:
    1 ,,Aici parintii nu aveau de ce sa se bage, pentru ca nu-i meciul lor, e meciul instructorilor.´´
    Normal ca e si meciul parintilor pentru ca orice ban cerut in plus instructorilor tot parintii o sa- i plateasca prin marirea taxei de catre acestia
    2 ,, oamenilor carora le pasa de ei merg de 2-3 ori pe saptamana si la bazin si la sauna , un astfel de om aduce un profit cat pentru 5 copii.„ Gresit, deoarece un copil merge tot de 2-3 ori pe saptamana si plateste intrarea pentru 2 ore si sta o ora. Copii sun intr-o ora la instructori in bazin peste 30 – 40 sau chiar mai multi, iar adulti nu am numarat niciodata mai mult de 7-8. Deci tot instructorii, prin copii pe care ii pregatesc aduc bani la bazin. Gresala a fost a Primariei de la bun inceput pentru ca trebuia sa angajeze 5-6 instructori cu un salariu decent si atunci toti bani din taxa si intrare intrau in bugetul primariei.
    Daca se maresc taxele o sa ajunga bazinul olimpic un lux. Cine i-si permite sa dea 250-300 lei, sau chiar mai mult, pentru ca sa invete copilul sa inoate? Cei care au bani, clasa de mijloc sa stea acasa la tv.

  5. bb

    joi, 19.02.2015 at 22:36

    Si inca ceva,sun foarte multi copii la performanta care nu platesc nimic, nici intrare, nici taxa la instructor, chiar daca cativa nici nu stiu sa inoate. Eu cred ca si aici ar trebui facut ceva. Cei mai buni sa nu plateasca dar ceilalti sa plateasca macar taxa de intrare. Sa se stabileasca un numar de copii care sunt cei mai buni sa fie scutiti de taxa, iar ceilalti sa plateasca. Asa o sa creasca si concurenta intre copii, cel care creste in valoare prin seriozitate si pregatire ii ia locul celui care scade in valoare. Asta se intampla la toate marile scoli si academii cu profil de sport, cei buni sunt scutiti de taxe, ceilalti platesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax