Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Noi performanţe pentru elevi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia la olimpiadele judeţene

Publicat

IMG_1254 Alţi şapte elevi de la Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia au reuşit să obţină performanţă la olimpiadele judeţene. S-au clasat pe primele locuri, la concursurile de religie şi “Ştiinţele pământului”.

Disciplina religie, predată de către profesorul Ioan Nistor, are şi în acest an şcolar elevi calificaţi la faza naţională a olimpiadei de religie. Colegiul are şase premii I obţinute de tineri în uniformă preocupaţi de formarea lor în spiritul normelor moral creştine.

La cultul ortodox, pentru al doilea an consecutiv, s-au clasat pe primul loc eleva fruntaş Raluca Şerban şi, pentru al treilea an consecutiv, eleva sergent Ioana Argatu;  la cultul greco-catolic, pentru al doilea an consecutiv, eleva caporal Ioana Tomoiagă şi, pentru al treilea an consecutiv, elevul sergent Marian Luca; la cultul alianţa evanghelică, pentru al doilea an consecutiv elevul caporal Cristian Faur şi, o primă reuşită pentru eleva Luminiţa Filip.

Ţinând cont că Ioana Argatu s-a calificat şi la faza naţională a olimpiadei de limba şi literatura română, la faza naţională a olimpiadei de religie va participa elevul sergent Gavrilă Rad, cu premiul II la faza judeţeană.

,,Pe lângă învăţăturile clasice, religia ne învaţă să fim oameni, nu roboţi. Ne învaţă să gândim singuri şi să alegem ceea ce este corect, să separăm binele de rău. Pentru mine, religia este o modalitate de exprimare. Este modul prin care am realizat ceva şi am pornit pe drumul unui început corect. Pasiunea pentru ceva se creează de către fiecare persoană în parte, nu se imită, nu se împrumută.

Aşadar, ce ar fi dacă fiecare şi-ar analiza sufletul? Ce a r fi dacă fiecare ar face ceva ce-i place, ceea ce-l face să se simtă liber? Ar fi lumea un loc mai bun? Un loc cu adevărat sincer? Un loc lipsit de ipocrizii? Ce ar fi dacă omul ar fi el însuşi pentru o zi? Ar continua să fie aşa pentru eternitate?”, spune eleva fruntaş Raluca Şerban.

Teodora Grecu Interdisciplinaritatea ştiinţelor pământului va fi reprezentată la faza naţională a olimpiadei cu acelaşi nume prin eleva sergent Teodora Grecu sub îndrumarea profesorilor Dorina Filipescu, Valer Macarie, Adela Tudor şi Lucian Irimie.

Din multitudinea de preocupări specifice activităţilor şcolare, unele se crsitalizează în pasiuni care motivează şi deschid reale orizonturi şi direcţii de dezvoltare pentru mai târziu, Teodora a dovedit preocupare şi pasiune pentru ştiinţele pământului (fizica, chimia, bilogia şi geografia) atît prin participarea la olimpiada interdisciplinară şi calificarea la faza naţională, cât şi prin rezultatele obţinute în anii anteriori la olimpiadele şi concursurile şcolare pe aceleaşi discipline (calificare la faza naţională a olimpiadei de fizică, 2016, unde a obţinut menţine de onoare), transmite reprezentantul Colegiului, Daniela Filimon.

Citeşte şi FOTO: Trei elevi de la Colegiului Național Militar din Alba Iulia, calificați la faza națională a Olimpiadei de socio-umane

Vezi şi FOTO: Elevă de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificată pentru al doilea an consecutiv la faza națională a Olimpiadei de Chimie

Citeşte şi FOTO: Noi performanţe la olimpiade pentru elevi de la Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia – Limba şi literatura română şi Fizică

Vezi şi FOTO: Performanță pentru o elevă a Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. A reușit calificarea, pentru a doua oară, la etapa națională a olimpiadei „Lectura ca abilitate de viață”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax