Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: PARCARE cu TREI ETAJE și acoperiș cu terasă înverzită, în centrul orașului Alba Iulia. Planurile Primăriei

Publicat

Primăria Alba Iulia ia în calcul încă o zonă din oraș în care să fie construită o clădire pe patru niveluri și în care să fie amenajate locuri de parcare pentru mașini. În acest sens, a demarat procedura de achiziție a serviciilor de elaborare a unui Plan Urbanistic de Detaliu.

Zona vizată este în spatele magazinului ”Unirea”, unde acum sunt garaje și parcări. Suprafața totală este de 1.500 mp și se estimează amenajarea a aproximativ 150-200 de locuri de parcare. În documentație se precizează că se recomandă construirea unei clădiri cu regim de înălțime parter și două sau trei etaje, cu acoperiș în sistem de terasă înverzită.

Locurile noi de parcare vor deservi atât blocurile din zonă cât și funcțiunile mixte de pe strada Tudor Vladimirescu.

Reamintim că magazinul ”Unirea” va deveni un mini-mall, noul proprietar al clădirii având planuri de modernizare a locației, încă din această toamnă. Astfel, pe lângă faptul că există deja nevoie de mai multe locuri de parcare în zonă, odată cu noua locație de cumpărături, este posibil ca zona să se aglomereze și mai mult.

Vezi și FOTO: Cum va arăta mini mall-ul din centrul oraşului Alba Iulia. Magazinul „Unirea” se modernizează

Firma care va face PUD pentru acest amplasament va trebui să ofere și soluții de amenajare a acceselor. De asemenea, va trebui să obțină și certificatul de urbanism.

În locația vizată, pe lângă locurile de parcare funcționale în prezent, mai sunt și garaje, date în concesiune unor persoane fizice sau juridice. Reprezentanții primăriei precizează că pentru aceste garaje, contractele de concesiune vor fi încheiate, când investiția pentru parcajul etajat se concretizează, acestea apropiindu-se de data de expirare.

Reamintim că și în cartierul Cetate este în studiu cel puțin o locație pentru construirea unei parcări etajate.

Vezi și 142 de locuri într-o parcare supraterană cu două etaje, în locul blocului „Turturica”. Planurile Primăriei Alba Iulia

Primăria intenționează să înceapă lucrările pentru cele două locații, în Centru și în Cetate, de anul viitor.

Citește și Parcare cu trei etaje și 150 de locuri, în cartierul Cetate din Alba Iulia. Proiectul a intrat în dezbatere publică

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pamfil

    joi, 08.08.2019 at 16:17

    De ce nu s-a facut pana acum? Pentru ca e cu dedicatie pentru „investitorul” cu mini-mall… Aceeasi situatie ca pentru ciuntirea parcarii de la stadion pentru a se amenaja locul fast-food-ului binecunoscut. De ce se aglomereaza zone deja aglomerate?
    Si in centru, mai sunt case care se pot expropria. De ce nu se face acest lucru?
    Ah, e mai simplu pentru incompetentii aia din primarie ce huzuresc pe bani publici (multi bani!!!)

  2. pilu

    joi, 08.08.2019 at 17:41

    Asta-i sora cu parcarea subterana din fata hotelului Transilvania, care s-ar parea ca s-a abandonat.Tot asa s-a luat o halca din parcul de jos pentru ai face parcare lui Puscas (sa ia stele la hotel), acolo unde Stalin isi petrecea cea mai mare parte din viata pe cand nu era plecat prin delegatii prin strainatati.
    Iar astia de la Primarie ce primesc de sus, executa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax