Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO/ Revoltă și mânie: ”Pentru Alexandra, împotriva unui stat nepăsător”. Mii de oameni au ieșit în stradă la București

Publicat

YouTube video

Peste 500 de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în Piața Victoriei din București, pentru a participa la marș ”pentru Alexandra”, un protest față de modul în are a fost gestionat cazul de la Caracal. Participanții au anunțat pe Facebook că intenționează să meargă în marș spre sediul MAI.

Manifestația a fost anunțată pe Facebook, sub titlul „Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!”.

UPDATE: Sunt foarte mulți tineri, foarte multe familii cu copii mici, care au adus flori, candele și steaguri și au pornit apoi din Piața Victoriei în marș către Ministerul de Interne.

Oamenii, mâhniți și revoltați, spun că nu pot, efectiv, să accepte ceea ce s-a întâmplat. Și-au pierdut încrederea în autorități și denunță nesiguranța. Ei nu mai cred că dacă au o problemă și sună la 112 cineva îi va ajuta. Spun că au nevoie rapid de răspunsuri foarte clare.

Oamenii au adus la miting pancarte pe care scrie și „Jos penalii”, amintind de protestele față de modificarea legislației anticorupție. Aceeași revoltă de atunci o simt oamenii și acum și vorbesc din nou de corupție pentru că pur și simplu nu înțeleg cum s-a putut ca ore în șir autoritățile să nu fie în stare să intervină pentru a salva o copilă care cerea ajutor statului. Pe alte pancarte scrie „România este ucisă”, „Sângele lor e pe mâinile voastre”, „Corupţia ucide”.

„Să suni la 112 din casa criminalului și poliția să nu intre că nu are mandat, asta înseamnă să dai pensii speciale unor nesimțiți”, scrie pe una dintre pancartele purtate de protestatari,

Citește și Cazul de la Caracal: Gheorghe Dincă, ARESTAT preventiv. Susține că este nevinovat și că nu le cunoaște pe cele două fete

„Azi ieșim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului român. Azi ieșim împotriva indiferenței celor de la putere. A incompetenței lor, a lipsei de empatie. Azi ieșim să le spunem că ne-am săturat de ei. Că nu îi mai suportăm. Că îi urâm pentru că ne omoară zi de zi. Și, cel mai grav, ne omoară copiii. Ei ne omoară pe noi!”, se rată în descrierea evenimentului.

Citește și Ancheta de la Casa Groazei din Caracal. Corp carbonizat, găsit în locuința suspectului. Polițiștii caută noi probe

În majoritate, participanţii la acţiune sunt tineri, au steaguri ale României şi au aprins candele, care au fost aşezate pe asfalt în centrul Pieţei Victoria, alături de buchete cu flori. De asemenea, ei au pus pe caldarâm pancarte negre pe care stă scris: „România este ucisă”, „Sângele lor e pe mâinile voastre”, „Corupţia ucide”.

” Azi ieşim să le spunem că ne-am săturat de ei. Că nu îi mai suportăm. Că îi urâm pentru că ne omoară zi de zi. Şi, cel mai grav, ne omoară copiii. Ei ne omoară pe noi! Prin indiferenţă, prin neprofesionalismul, prin nepăsarea lor. Prin ticăloşia lor! Azi ieşim pentru Alexandra! Şi pentru toate victimele nepăsării statului. Pentru sângele pe care îl au pe mâini. De la 19,00 în Piaţa Victoriei. Aduceţi câte o floare şi o candelă dacă puteţi. La ora 20,00 plecăm în marş spre Ministerul de Interne pentru a aprinde candelă acolo. Pentru Alexandra. Pentru sufletul ei şi al celorlalţi copii ucişi de un stat indiferent la suferinţă, preocupat doar propria îmbuibare”, a fost anunţul postat de cele patru organizaţii civice.

Miercuri, Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”. Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

surse: hotnews.ro, Facebook

sursa foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax