Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 200 tone de îngrăşăminte chimice şi produse de protecţie a plantelor, confiscate de Poliţia Alba. 10 dosare penale

Publicat

Peste 200 de tone de îngrăşăminte chimice şi 171 de litri de produse de protecţie a plantelor susceptibile a prezenta riscuri de producere a unor evenimente care să afecteze sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător au fost ridicate de polițiști din Alba în urma unei acţiuni ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanțelor şi deşeurilor periculoase.

În perioada 21 august-28 septembrie 2018, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfășurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanțelor şi deşeurilor periculoase.

Citeşte şi Peste 170 de litri de produse fitosanitare expirate, găsite de Poliţie la o societate comercială din Galda de Jos

Activităţile de control au avut în vedere verificarea modului în care sunt respectate prevederile legislaţiei de către agenţii economici înregistraţi sau autorizați să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor, precum şi descoperirea eventualelor nereguli privind păstrarea substanțelor şi deşeurilor periculoase ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător.

În această perioadă, poliţiştii, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, au efectuat 38 de controale la unităţi fitosanitare.

În urma activităţilor desfăşurate, echipele de control au constatat 10 fapte de natură penală, ponderea constituind-o cele prevăzute de OUG 195/2005 privind protecţia mediului (7 infracţiuni).

De asemenea, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 223.729 de kilograme de îngrășăminte chimice, 171 de litri de produse de protecţie a plantelor şi 3,2 kg deșeuri periculoase.

Citeşte şi Dosar penal după un control la o firmă din Sebeş care funcţiona fără autorizaţie de mediu. Ce au mai găsit poliţiştii

Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.500 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax