Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Peste 300 de oameni au PROTESTAT la Sebeş împotriva poluării şi defrişărilor. Marș spre Kronospan cu ”escală” la Primărie

Publicat

11164824_1439100759723985_6726978469329506893_n Peste 300 de persoane s-au strâns duminică, 26 aprilie, începând cu ora 14.00, în fața Casei de Cultură ”Lucian Blaga” din Sebeș, pentru un nou protest împotriva poluării cu formaldehidă. Oamenii au plecat în marș spre parcarea Kronospan Sebeş SA, însă s-au oprit pentru puțin timp în fața Primăriei Sebeș, unde au scandat ”Hoții”. Organizatorii campaniei „Opriți poluarea în Sebeș!“ susţin că acţiunea a fost organizată pentru dreptul la aer curat, de data această mesajul fiind completat cu cel împotriva defrişărilor masive.

Echipa campaniei a transmis presei un comunicat în care precizează că “au trecut mai bine de trei luni de la primul mare protest împotriva poluării din 11 ianuarie, acesta fiind urmat de marșuri de protest săptămânale, atât în Sebeș cât și în Alba Iulia, cu mii de oameni care au transmis un mesaj foarte clar.

Motivele sunt la fel de clare: la nivel vizual și olfactiv, poluarea industrială este evidentă”.

Potrivit sursei citate, “majoritatea locuitorilor din zona Sebeș – Alba-Iulia își exprimă îngrijorarea legată de riscul major asupra sănătății pe care-l presupune expunerea la emisiile de substanțe toxice, unele cancerigene”.

În opinia organizatorilor, “nici amenințările și nici cele 5 procese deschise de companie unor oameni simpli care-și cer dreptul la aer cura, nu pot opri ampla mișcare civică din Sebeș”.

Iniţiatorii precizează că marșul de protest a fost autorizat și “este manifestarea dreptului de a ne exprima liber (Dreptul la liberă exprimare – art. 30 şi Dreptul la participarea la întruniri publice – art. 39 din Constituția României)”.

În perioada februarie – martie, au fost organizate opt proteste la Sebeș şi Alba Iulia, la care au participat şi persoane din Timișoara, Cluj, Sibiu, dar și alte orașe din România, după cum au anunţat organizatorii. AICI şi AICI, mai multe detalii.

Reamintim că societatea Kronospan Sebeș organizează joi și vineri (23 – 24 aprilie) ”Zilele Porților Deschise”, eveniment care oferă celor interesați ocazia de a cunoaște îndeaproape activitatea fabricii. Pe perioada celor două zile sunt programate vizite, conduse de către un ghid, la instalațiile de formaldehidă, rezervoarele de metanol sau alte obiective de pe platforma companiei.

Citeşte şi JOI și VINERI: Porți deschise la instalația de formaldehidă. Kronospan invită cetățenii să viziteze cea mai contestată fabrică din Sebeș

foto: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax