Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Primăria Ighiu a cumpărat fostul han ”Sfântul Gheorghe”. Vezi cum arată acum și ce se va întâmpla acolo

Publicat

Unul dintre cele mai vechi conace boierești din județul Alba, în care a funcționat până nu demult Hanul Sfântul Gheorghe din Ighiu, a fost cumpărat de administrația locală cu suma de 280.000 de euro. Primăria nu a anunțat deocamdată ce va face cu clădirea dar se pare că intenționează înființarea unei societăți comerciale având ca acționar consiliul local, care să-l administreze și care să aducă profit bugetului local. 

Fostul han Sfântul Gheorghe se află la o distanță de 12 km de Alba Iulia și a funcționat într-una dintre cele mai vechi case boierești din județul Alba.

Altădată una dintre cele mai la modă destinații pentru albaiulieni și nu numai, hanul a decăzut în ultimii ani și până la urmă, din cauza unor probleme în familia care îl administra, s-a închis.

Locul este însă spectaculos. Are două piscine legate una de cealaltă, o grădină mare, parcare, terase exterioare, spații de recreere, o terasă acoperită, cuptor de pâine, 14 camere duble, un restaurant la etaj, o bucătărie profesională, spații de locuit pentru personal și o cramă imensă la subsol, care poate găzdui mese de până la 100 de persoane. Este vorba de sute de metri pătrați construiți și aproximativ un hectar de teren intravilan.

În prezent, locul pare abandonat, bălăriile au umplut fosta grădină de inspirație toscană și praful s-a așezat prin camere, pe mobilier și pe paturile aranjate cu mult timp în urmă pentru a primi clienții. Toate lucrurile și dotările pe care le avea hanul au rămas noului proprietar.

Este vorba, pe lângă clădiri, de o serie de terenuri care au aparținut SC Hanul Sf. Gheorghe SRL dar și de o serie de imobile (clădire și terenuri) care au aparținut personal Lidiei Tagliabue, fosta proprietară a firmei.

Primarul din Ighiu, Traian Rusu, declară că instituția pe care o conduce va evalua investițiile necesare pentru a reda locului strălucirea de altădată și va încerca să găsească finanțare.

Citește și MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Apopei Liana

    miercuri, 20.12.2017 at 14:52

    De unde a avut primarul 280000 de euro ?
    Ca eu am cerut in nenumărate rânduri sa extindă rețeaua de canalizare si apa potabila in Sard ,pe strada pe care locuiesc ,si pe care a uitat-o de când e la conducerea primăriei Ighiu!De fiecare data mi-a răspuns ca nu au fonduri financiare!

  2. Ion

    miercuri, 20.12.2017 at 17:49

    Ca sa nu mai vorbim de curent si iluminat public. Ca va incerca, ce? Finantare pentru ce? Face un hotel al primariei sau spatii ce chermeze?CE VA FACE CU EL?

  3. alin b.

    duminică, 31.12.2017 at 11:27

    bani dati cu dedicatie madamei.. e clar ca nu au capacitateab sa porneaSCA AFACEREA::::asta e o treaba pentru privati dedicati, nu pentru primarii nepricepute si deyinteresate.. doar tanti taieboi profita, altfel ramanea cu ruinele..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax