Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Procurorii din Alba Iulia au clasat cazul unei femei atacate de un câine scapat din lanț: I-a ucis bichon-ul și sfâșiat mâna

Publicat

În urmă cu trei ani, Mihaela M., o femeie din Alba Iulia a ieșit afară din casă la plimbare cu cățelul ei, un bichon. Acesta a fost atacată de un amstaff, care se afla în libertate pe stradă. În urma atacului, câinele mai mic, bichonul a fost ucis, iar femeia a fost mușcată și a rămas cu cicatrici. 

În urma atacului un dosar penal a fost deschis, dar procurorii din Alba Iulia au clasat cazul. Femeia a făcut apel la clasarea cauzei, dar și procurorii superiori au considerat că atacul nu mai trebuie anchetat și automat nimeni nu va fi tras la răspundere. 

Femeia a rămas cu cicatrici mari, pe mână, dar și cu trauma prin care a trecut.

Aceasta a trimis reporterilor alba24.ro, mai multe poze, cu ranile suferite în urma atacului, dar și cu cicatricile cu care a rămas. De asemenea a mai trimis și motivele pentru care procurorii din Alba au dipus clasarea cauzei.

Ce s-a întâmplat

Din documentele anchetatorilor reiese, că amstaff-ul era ținut în lanț și în cușcă, într-o curte din Alba Iulia. Zilnic cineva venea și îi aducea de mâncare câinelui.

Câinii din rasa amstaff sunt animale care au nevoie de multă atenție zilnică din partea stăpânilor.

În seara de 20 septembrie 2019, Mihaela a ieșit la plimbare cu bichonul. În apropierea unei treceri de pietoni a văzut amstaff-ul care nu părea a fi însoțit de către o persoană.

CITEȘTE ȘI: Femeie din Alba Iulia, atacată pe stradă de un câine periculos, care i-a ucis cățelul. Animalul este în continuare liber

Câinele a atacat-o pe femeie, iar aceasta  pentru a-și proteja bichonul l-a luat în brațe. Amstafful a smuls câinele de talie mai mică din brațele femeii și l-a ucis.

Femeia a fost mușcată de brațul și umărul stâng, dar și de gambă.

Un bărbat a salvat-o pe femeie când a văzut ce se întâmplă și a început să lovească amstaff-ul cu pumnii și picioarele. Apoi, a oprit un SUV și a primit de la persoana din mașina o toporișcă cu care a lovit câinele, reușind să scape.

Rana deschisă pe care a suferit-o femeia

Au urcat în mașină și au sunat la 112, femeia fiind transportată la spital, se arată în ordonanța de clasare a dosarului.

Martorii nu au putut preciza dacă câinele era însoțit de stăpân

Câinele era pe stradă, fără lesă, sau botniță. Considerat un câine potențial periculos, legea spune că amstafii trebuie înregistrați la poliție, fapt pe care stăpânii l-au și făcut.

Doi martori au avut declarații diferite. Unul dintre martori a precizat că animalul era singur pe stradă, iar un alt martor ca animalul ar fi plecat de lângă un bărbat, dar nu a putut preciza dacă era sau nu stăpânul câinelui.

Tatăl stăpânului a declarat că mergea zilnic și vizita animalul și că în data de 20 septembrie a mers și a dus mâncare la câine, iar acesta era prins în lanțul său.

A doua zi a precizat că a fost să dea iar mâncare la animal însă acesta nu mai era. Atunci l-a anunțat pe fiul său, care potrivit documentelor citate a aflat între timp că animalul a atacat o femeie și i-a ucis câinele.

CITEȘTE ȘI: Câinele care a mușcat o femeie din Alba Iulia și i-a ucis cățelul a fost capturat. Proprietarul l-a declarat pierdut

Proprietarul a mers la poliție. Acesta a precizat, în documente că nu poate preciza că s-a întâmplat și cum a dispărut câinele și că a găsit lesa ruptă. Câinele a fost prins de polițiști, iar la cererea stăpânului a fost eutanasiat.

Cicatrice rămasa după ce rana s-a vindecat

De ce au clasat procurorii cazul

În linii mari, din ordonanța de clasare reiese că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au considerat că atacul nu i-a pus viața în primejdie femeii deoarece aceasta a avut nevoie de 16 zile de îngrijiri medicale.

De asemenea aceștia au considerat că dacă nu a rămas infirmă sau nu a avortat, tot nu a avut viața pusă în primejdie.

Mai mult de atât, deși femeia are cicatrici, procurorii au considerat că dacă aceastea nu sunt într-o zonă vizibilă, persoana nu a suferit un prejudiciu estetic.

O primă decizie de clasare a venit din partea judecătorilor în data de 13 ocotmbrie 2021.

Mihaela M., a făcut plângere asupra ordonanței de clasare, iar aceasta a fost evaluată de un alt procuror, dar și acesta a considerat că dosarul a fost clasat pe considerente legale.

CITEȘTE ȘI: Câinele care a atacat o femeie din Alba Iulia și a omorât un cățel a fost eutanasiat la cererea stăpânului

Femeia, Mihaela M., consideră că i s-a făcut o nedreptate și a precizat că își va căuta dreptatea la superiorii procurorilor.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax