Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Proiect ERASMUS+ finalizat la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie Arieşeni. Elevi și profesori au dobândit abilități și competențe noi

Publicat

01Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni în calitate de beneficiar în consorțiu VET Vest+ pentru mobilități alături de Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș Beiuș’’, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil’’ Deva și Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni anunță finalizarea proiectului „Competenţe crescute pentru elevii VET prin plasamente europene”, proiect finanțat prin programul Uniunii Europene pentru domeniile educației, formării, tineretului și sportului 2014-2020 ERASMUS +, Acțiunea cheie 1 Mobilitatea persoanelor în scop educațional.

Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 12 luni, începând cu 1 octombrie 2015, iar obiectivul său general, în deplină concordanță cu direcțiile strategiei Europa 2020 în domeniul educației, a fost dezvoltarea competenţelor cheie ale participanţilor pentru o mai bună tranziţie spre piaţa internațională a muncii prin mobilităţi transnaţionale care să consolideze totodată și relaţiile de parteneriat și cooperare dintre unităţi VET din ţară și din străinătate.

Grupul țintă a fost format din 79 de elevi de clasa a X-a, domeniul „Turism și alimentație”, aflați în formare inițială în cadrul școlilor participante la proiect iar activitățile vizate de proiect au fost activități de formare profesională , activități de pregătire lingvistică și activități de pregătire culturală prin vizite.

Rezultatele finale ale proiectului sunt:

– 79 de elevi au dobândit competențe și abilități corespunzătoare calificării Tehnician în gastronomie certificate prin instrumente Europene – documentul de mobilitate EUROPASS și incluse în calificare prin instrumente ECVET.

– 79 de elevi au folosit limbile străine, engleza și portugheza, într-un mediu de muncă real şi în contexte sociale nefamiliare.

– 79 de elevi și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare, relaționare și comportamentale devenind mai „europeni’’.

– 79 de elevi au acumulat experienţe practice deosebite, într-un mediu de muncă european, a căror certificare îi va susține într-un mediu concurențial la angajare.

– 10 cadre didactice din cele patru unități de învățământ tehnic au dobândit abilități în managementul de proiect formând o echipă de proiect funcțională pe termen lung.

Impactul la nivelul participanților a fost reducerea absenteismului şi a abandonului şcolar, creșterea succesului educațional și a ratei de tranziție spre niveluri de învățământ superioare, sporirea interesului față de domeniul de calificare ca premise pentru o bună inserție viitoare pe piața muncii.

Impactul cel mai semnificativ la nivelul Liceului de Turism și Alimentație Arieșeni a fost acreditarea pentru organizarea de mobilități Erasmus+ în urma obținerii Cartei Europene pentru Mobilități VET.

Citește și Elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie Arieşeni vor face practică în străinătate, cinci săptămâni, printr-un proiect ERASMUS+

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax