Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Salonul Internaţional de Modelism Alba Iulia”. Sunt expuse peste 500 de machete de avioane, nave, corăbii, animale şi scene din luptele daco-romane

Publicat

Un număr de 70 de expozanţi din ţară şi din străinătate şi peste 500 de machete au făcut deliciul vizitatorilor prezenţi vineri la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a “Salonului Internaţional de Modelism Alba Iulia”. Machete cu soldaţi înarmați cu sulițe, arcuri cu săgeți, scuturi, avioane, ambulanţe, corăbii, lupte daco-romane, fortificaţii sunt doar câteva dintre obiectele lucrate cu migală de pasionaţii de modelism din Alba Iulia şi din ţară, dar şi din Ungaria şi Italia.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Modelism Alba (AMA), Ovidiu Socaciu, ceea ce au realizat autorii acestor machete este rezultatul unui hobby, a unei pasiuni, „dar totodată ca să poţi realiza aşa ceva îţi trebuie un pic de îndemânare, nu numai din punct de vedere tehnic ci şi artistic, şi foarte multă răbdare şi atenţie”.

Toate exponatele salonului internaţional de modelism sunt replici fidele din domeniul aviaţiei, ale vehiculelor şi a navelor de luptă sau din alte scene inspirate din realitate.

Expoziţia este structurată pe perioade istorice şi pe domenii, dar cele mai multe machete sun cele militare, pentru că „înglobează foarte multe detalii şi sunt mai fascinante ca subiect, iar de remarcat sunt dioramele cu războaiele daco-romane, în mare care era dotarea la vremea respectivă a armatelor, cum se desfăşura viaţa cotidiană în vremea respectivă”, a adăugat Oviudiu Socaciu.

La acest model de dioramă s-a muncit 5 luni, au contribuit 10 oameni şi au fost folosite materiale din lemn, bețișoare, plastic, ațe, pietricele, materiale textile și altele. În general, obiectele expuse provin din kit-uri, de la producătorii de machete, iar materialul folosit este de plastic, metalic sau răşină.

Citeşte AICI şi AICI mai multe detalii despre salonul de modelism din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Viorel Pavel

    sâmbătă, 30.11.2013 at 16:25

    Buna ziua!
    Cu tot respectul , va informez ca ati facut o greseala in articolul prezentat.Nu au participat doar ” pasionatii de modelism din Alba Iulia, Ungaria si Italia” ci si din Romania. Stiu ca Alba Iulia pot sa se mandreasca cu asociatia de modelism si o putem numi „tarisoara a modelismului”, dar doar atat.Au fost destui modelisti ce au strabatut sute de km ca sa vina la acest concurs si aceasta expozitie.
    Multumesc de atentie!
    Viorel Pavel

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax