Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Stadiul lucrărilor la SKATE PARK-ul de 2,2 milioane lei din Cetatea Alba Iulia. S-a delimitat șantierul, se fac măsurători

Publicat

IMG_6205 Primăria Alba Iulia a semnat în septembrie anul trecut contractul pentru amenajarea skate park-ului din Cetatea Alba Carolina. Lucrările au început în luna decembrie 2014, la mai bine de doi ani de la aprobarea amenajării, urmând ca acestea să fie finalizate în luna iulie a acestui an. În prezent, la fața locului șantierul a fost delimitat și împrejmuit, s-au efectuate săpăturile și  se realizează măsurătorile pentru delimitarea amplasării rampelor specifice sportului cu role, skateboard sau bmx. 

(P)  Adidasi pentru skate   pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri mari: Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

Firma care a câștigat licitația este General Game Sântimbru, valoarea lucrărilor fiind de 2.269.464,64 lei. General Game SRL are acționari comuni cu Grup Corint SRL – firma care a câștigat toate contractele de amenajare a Cetății Alba Carolina. Prima lucrare de anvergură a firmei General Game,  pe care a avut-o și pe care a reușit să o finalizeze la Alba Iulia, a fost restaurarea Porții I a Cetății. Lucrările au durat din anul 1997 până în 2012. Cea mai recentă lucrare finalizată de către acționarii comuni ai General Game SRL, Corint SRL și Grup Corint SRL este toaleta publică amenajată ca un muzeu – situată lângă statuia lui Mihai Viteazul din Cetate.

Citește și FOTO: MUZEU în TOALETA PUBLICĂ, la Alba Iulia. Cea mai scumpă din România. Cum arată „obiectivul turistic” de 1,6 milioane de lei

În varianta iniţială, terenul propus pentru amenajare-mobilare platformă skate a fost de 1.016 mp, însă aceasta a fost modificat, ajungând la suprafaţa de 990 mp.

Citește și Modificări la SKATE PARK-ul de 600.000 euro ce se amenajează în Cetatea Alba Carolina. Spațiul de ”joacă” se micșorează

Terenul aferent zonei de protecţie faţă de zidurile fortificate pentru amenajări spaţii verzi şi accese este de 1.219 mp, dintre care 132 mp gradene publice, borfuri, alei acces gradene, 698 mp zone verzi amenajate şi 389 mp circulaţii pietonale, plus 524 mp refuncţionalizare spaţii contragarda Bastionului Sf. Elisabeta pentru spaţii administrative, vestiare, grupuri sanitare, ceea ce majorează suprafaţa studiată la 2.733 mp (2.209 mp şi 524 mp zona contragardă).

Soluţia de organizare a skate park-ului propune o realizare terasată a amenajării şi o zonă de protecţie a contragărzii de 4,8 m, fiind făcută astfel o trecere gradată de la nivelul sistemului pietonal-auto de pe latura estică a amenajării spre zidul fortificaţiei şi lăsând un culoar de organizare a viitoarelor lucrări de restaurare a zidurilor.

Amenajarea skate park a fost aprobată iniţial prin HCL nr. 182/ din mai 2012, în Cetatea Alba Carolina, Contragarda Bastionului Sf. Elisabeta.

La ansamblul urban de tip skate park vor avea acces atât albaiulienii cât şi turiştii, în principal iubitori ai sporturilor pe role, skateboard sau biciclete. Cuprinde diverse structuri prefabricate, alei, gradene placate cu piatră, jardiniere, zone verzi, sistem de iluminat şi mobilier urban.

Obiectivul de bază (skate park-ul) se va desfăşura pe o suprafaţă variat accidentată, terasată, cu plan înclinat, având în dotare rampe şi balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau bmx. Faţă de cota accesului pietonal din latura de est a Cetăţii se vor înregistra diferenţe de nivel de la – 1,20 m până la – 2,50 m.

Valoarea lucrărilor de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie este de 2.269.464,64 lei.

Vezi și FOTO: SKATE PARK în Cetatea Alba Carolina. Contractul de 600.000 de euro, câștigat de General Game – una dintre firmele lui Dan Sabău

Citeşte şi Firma care construieşte teren de fotbal lângă skate park, în Şanţurile Cetăţii Alba Iulia, a cerut prelungirea termenului de construcţie cu un an

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax