Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Urmele unui urs de mari dimensiuni, descoperite în pădurea dintre Hăpria și Șeușa

Publicat


urs mare

În pădurea dintre localitățile Hăpria și Șeușa au fost descoperite de către localnici, în ultimele zile, mai multe urme care ar aparține unui urs de mari dimensiuni. 

Zvonurile că un urs ar fi prezent în zonă au apărut în Hăpria în urmă cu câteva luni, dar până acum câteva zile nu a existat nici o dovadă pentru a susține acest lucru.

urma urs 1

Prezența animalului în pădurea dintre cele două localități a fost luată în calcul de către autorități, încă din zilele în care, ursul din Pâclișa a terorizat oamenii timp de aproape trei săptămâni.

Reamintim că, în luna iulie, un urs a atacat gospodăriile din cartierul albaiulian Pâclișa. Atunci animalul a reușit să omoare o scroafă cu mai mulți purcei, iar într-o altă seară ursul a omorât un câine și a rănit un porc.

urs 2

După câteva acțiuni de localizare, ursul care a terorizat albaiulienii a fost prins și relocat în zona Oașa, spre granița cu județul Vâlcea, la aproximativ 30 de kilometri de orice așezare omenească.

Dar în timp ce ursul de la Pâclișa umbla nestingherit prin cartierul din Alba Iulia, zvonurile că și alți urși ar exista în localitățile din jurul orașului s-au înmulțit.

Spre exemplu, la Șard, în perioada respectivă, autoritățile au emis o alertă că, în pădure, o ursoaică cu doi pui ar fi fost observați de către localnici.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: NOUĂ ALERTĂ în Alba, din cauza unei ursoaice cu doi pui. Primăria Ighiu a avertizat populația să evite zona

De asemenea, în zona Schit, în marginea pădurii și în apropierea pistei de biciclete a fost văzut un alt urs. Mai mult, tot în aceeași perioadă, un urs mare a fost fotografiat și la Ampoița, chiar pe drum, între case.

 

 

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

14 octombrie, Sânta Parascheva. Ce nu ar trebui să faci în această zi de sărbătoare a toamnei

Publicat

Cunoscută și ca ”Sfânta Vineri”, Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată stăpână peste lumea femeilor, dar și apărătoarea călătorilor, păsărilor și animalelor. Se spune că alină suferința, îi mângâie pe cei intristați și-i izbăvește pe cei deznadăjduiți. În ziua de 14 octombrie, când este sărbătorită Sfânta Parascheva, se mai spune că nu se mănâncă nuci, castraveţi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

FOTO: Accident pe DJ 704 Cugir-Vinerea. O persoană rănită după ce un autoturism și un autobuz s-au lovit

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident rutier s-a petrecut duminică seara pe DJ 704 între Cugir și Vinerea. Un autoturism și un autobuz au intrat în coliziune. Autoturismul a suferit avarii majore, ajungând în afara carosabilului. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noile tarife de referință RCA, anunțate de ASF. Ce se întâmplă cu asigurările auto obligatorii

Publicat

asigurare masina rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat recent lista tarifelor de referință RCA, de care asigurătorii țin cont, la stabilirea valorilor de plată pentru asigurările auto obligatorii. Sumele pentru persoane fizice sunt în scădere ușoară, iar cele pentru persoane juridice au rămas la fel. ”Tariful de referință mediu ponderat, pentru segmentul autoturisme-persoane fizice, înregistrează o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 60 de mașini date în urmărire în spațiul Schengen, găsite în România, în ultima săptămână

Publicat

masini furate

Peste 60 de mașini ce erau căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, au fost găsite pe teritoriul României, în ultima săptămână. Potrivit IGPR, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 700 de persoane, 74 […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate