Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Surpriză în parcarea Kaufland din Alba Iulia: Un bărbat care cerșea într-un scaun cu rotile, ”vindecat” de Poliția Locală

Publicat

Un bărbat care se afla într-un cărucior cu rotile, în parcarea magazinului Kaufland din Alba Iulia și care apela la mila cetățenilor a fost identificat de polițiștii locali. Surpriza a venit în momentul în care polițiștii locali i-au spus acestuia să se ridice din scaun. 

Evenimentul s-a petrecut marți, 28 martie, în jurul orei 16.30.

Mai exact, acesta se afla în scaunul cu rotile iar când polițiștii locali i-au cerut să se ridice bărbatul nu a avut probleme să stea în picioare.

”Un cetățean din Republica Moldova în vârstă de 32 de ani a fost prins astăzi în jurul orelor 16.30 apelând la mila publicului în parcarea Kaufland.

Mâna întinsă avea și o poveste pentru impresionat, plus că omul era într-un cărucior cu rotile.

Numai că nu avea handicap. Polițiștii locali au observat acest lucru și i-au cerut să se ridice. A făcut-o într-un loc mai retras să “nu se facă de rușine”. Uite un motiv în plus să nu mai încurajați ne-munca…”, a declarat pentru alba24.ro, Marius Ardeleanu, polițist local în cadrul Poliției Locale a Municipiului Alba Iulia.

Fenomenul cerșetoriei a ajuns să fie o problemă vizibilă în Alba Iulia, în special în zona turistică, dar și în centrele comerciale. Însă, pe lângă localnicii care apelează la mila publică, în Alba Iulia, au apărut și cerșetori din alte județe.

CITEȘTE ȘI: Alba Iulia a devenit ”raiul” cerșetorilor veniți din alte județe. Nu au concurență locală, iar autoritățile nu pot stopa fenomenul

Mai exact, persoane care sunt transportate din alte județe, în oraș, și care își câștigă existența apelând la mila oamenilor.

Iar motivele pentru care pot face asta sunt extrem de simple: nimeni nu le face nimic, iar asta este susținută chiar de cei care cerșesc sau de persoanele care au grijă de ei.

Una dintre persoanele care a interancționat atât cu cerșetorii din alte județe, dar și cu cei care îi aduc la cerșit, a precizat pentru alba24.ro că orașul este unul bun pentru domeniu din mai multe motive.

În Alba Iulia, un oraș în care au început să vină cerșetori și din alte județe datorită faptului că fac bani și nu sunt deranjați de autorități, Poliția Locală susține că își face treaba.

Mai exact aceștia au transmis pentru alba24.ro că în trei luni au dat aproape 100 de amenzi către cei care apelează la mila locuitorilor.

Tot reprezentații poliției locale spun că în fiecare zi sunt prezenți polițiști locali în zonele turistice și în zona centrelor comerciale.

CITEȘTE ȘI: Cum luptă Poliția Locală Alba Iulia cu fenomenul cerșetoriei care acaparează orașul: Aproape 100 de amenzi date în trei luni

în perioada 1 ianuarie – 21 martie 2023, polițiștii locali au 96 de amenzi contravenționale cerșetorilor, amenzi în valoare totală de 22.500 de lei și trei averismente scrise.

Spre exemplu într-o zi, în data de 21 martie au fost date 7 amenzi în valoare de 2.800 de lei celor care au apelat la mila publicului pe străzile din oraș, transmit reprezentații poliției.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    marți, 28.03.2023 at 18:55

    Dar căruciorul de ce nu a fost confiscat ?

  2. Ioana

    miercuri, 29.03.2023 at 14:59

    Trebuie amendati si cei care le ofera bani cersetorilor.

  3. Adi

    sâmbătă, 01.04.2023 at 16:41

    Nu este de mirare ca o ducem asa „bine” in tara asta, cu asa mentalitati… ca ioana.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax