Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: TRASEUL centurii care va lega cartierul Cetate din Alba Iulia de A10. Patru benzi, trotuare și piste. Licitație pentru PUZ

Publicat

Primăria Alba Iulia a scos la licitație elaborarea PUZ pentru construirea arterei ocolitoare a municipiului pe latura de sud – vest. Potrivit temei de proiectare, drumul va avea patru benzi, trotuare și piste de biciclete pe fiecare sens de mers. Traseul va porni din giratoriu situat la intersecția dintre strada Lalelelor și Bulevardul Revoluției 1989 (zona Lidl) – pe strada Ion Lăncrănjan, va supratraversa strada Brândușei, va trece prin zona cartierului Recea și a fabricii Apulum și se va conecta cu DN 1 – descărcarea de pe Autostrada Sebeș – Turda, Nodul Alba Iulia Sud. 

Pe traseu sunt propuse trei sensuri giratorii, respectiv la intersecția cu strada Rogozului, pe strada Regimentul V Vânători (la urcarea pe pasarela Partoș, dinspre Sebeș) și la intersecția cu strada Viilor (la ieșirea de pe pasarela Partoș peste calea ferată, urcarea dinspre Alba Iulia).

Primăria Alba Iulia a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) „Construire arteră ocolitoare pe latura de sud – vest a municipiului Alba Iulia). Valoarea totală estimată este de 102.400 de lei. fără TVA.

 

Traseul obiectivului propus se va realiza etapizat din sensul giratoriu situat la intersecția dintre strada Lalelelor și Bulevardul Revoluției 1989 (zona Lidl) și va conecta zona Cetate cu descărcarea de pe autostrada Sebeș – Turda prin strada Ion Lăncrănjan. 

Traseul a fost parţial reglementat prin PUZ „La Recea” aprobat cu HCL nr. 274/2003 completat cu HCL nr. 244/2010 si HCL nr. 191/2011 prin asigurarea circulației majore între zonele funcţionale și de locuit – prelungirea Bulevardului Revoluției 1989 și racordarea la DJ 107 A, rezolvarea unitară a tramei stradale cu zona Dealul Furcilor si cu zona Lalelelor.

În prima etapă se va reglementa traseul care începe din prelungirea Bulevardului Revoluției 1989 prin strada Ion Lăncrănjan ( intersecția cu strada Lalelelor ) și conectarea cu drumul naţional DN 1.

Se dorește amenajarea unui prim sens giratoriu în zona intersecției bulevardului propus cu strada Rogozului iar alte două sensuri giratorii vor fi prevăzute, unul la ieșirea din cartierul Partoș pe strada Regimentul V Vânători ( la urcarea pe pasarela Partoș ) și al doilea la ieșirea de pe pasarelă peste calea ferată ( la intersecția cu strada Viilor ). Aceste sensuri vor prelua traficul direcționându-l atât către zona urbană cât și către zona peri urbană a municipiului, reducând astfel ambuteiajele și noxele emise de autovehiculele prezente în trafic.

A doua etapă va reglementa realizarea traversării peste calea ferată și peste pasarela Partoș, realizându-se astfel legătura directă cu șoseaua de centură și cu nodul Autostrăzii A10 Sebeș – Turda (sau conectarea cu aceasta).

Soluțiile tehnice vor fi prezentate în documentația de urbanism – faza PUZ – în conformitate cu studiul de trafic și de circulație al autovehiculelor si documentatia topografică. Din punct de vedere juridic, terenurile aparțin:

– statului Român – pentru obiectivele de interes naţional existente în zonă (drumuri naţionale, infrastructură de îmbunătățiri funciare, gaze naturale cu presiune înaltă, linii electrice aeriene cu tensiune medie)

– unităților administrativ teritoriale – pentru domeniul public sau privat al acestora

– persoanelor fizice şi/sau juridice – care au proprietăţi în zonă

Din punct de vedere economic terenurile aparțin intravilanului unităţii administrativ teritoriale cu folosință atât agricolă cât și construită. Terenurile private vor fi expropriate pentru cauză de utilitate publică, pe coridorul de expropriere stabilit prin documentaţia de urbanism.

Caracteristicile construcției propuse

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 23.09.2020 at 20:47

    Cine dracu mai crede bazaconiile Primariei care scoate la iveala un PUG din 2014 ? Cred ca asta l-ati prezentat si la alegerile din 2016. Va umpleti de penibil cu oferte care mai de care mai vechi. Hai ca ati stat destul pe povesti, la treaba in alt domeniu unde va pune patronul la treaba ca ati facut os mort.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax