Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: TRASEUL centurii care va lega cartierul Cetate din Alba Iulia de A10. Patru benzi, trotuare și piste. Licitație pentru PUZ


Publicat

Primăria Alba Iulia a scos la licitație elaborarea PUZ pentru construirea arterei ocolitoare a municipiului pe latura de sud – vest. Potrivit temei de proiectare, drumul va avea patru benzi, trotuare și piste de biciclete pe fiecare sens de mers. Traseul va porni din giratoriu situat la intersecția dintre strada Lalelelor și Bulevardul Revoluției 1989 (zona Lidl) – pe strada Ion Lăncrănjan, va supratraversa strada Brândușei, va trece prin zona cartierului Recea și a fabricii Apulum și se va conecta cu DN 1 – descărcarea de pe Autostrada Sebeș – Turda, Nodul Alba Iulia Sud. 

Pe traseu sunt propuse trei sensuri giratorii, respectiv la intersecția cu strada Rogozului, pe strada Regimentul V Vânători (la urcarea pe pasarela Partoș, dinspre Sebeș) și la intersecția cu strada Viilor (la ieșirea de pe pasarela Partoș peste calea ferată, urcarea dinspre Alba Iulia).

Primăria Alba Iulia a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) „Construire arteră ocolitoare pe latura de sud – vest a municipiului Alba Iulia). Valoarea totală estimată este de 102.400 de lei. fără TVA.

 

Traseul obiectivului propus se va realiza etapizat din sensul giratoriu situat la intersecția dintre strada Lalelelor și Bulevardul Revoluției 1989 (zona Lidl) și va conecta zona Cetate cu descărcarea de pe autostrada Sebeș – Turda prin strada Ion Lăncrănjan. 

Traseul a fost parţial reglementat prin PUZ „La Recea” aprobat cu HCL nr. 274/2003 completat cu HCL nr. 244/2010 si HCL nr. 191/2011 prin asigurarea circulației majore între zonele funcţionale și de locuit – prelungirea Bulevardului Revoluției 1989 și racordarea la DJ 107 A, rezolvarea unitară a tramei stradale cu zona Dealul Furcilor si cu zona Lalelelor.

În prima etapă se va reglementa traseul care începe din prelungirea Bulevardului Revoluției 1989 prin strada Ion Lăncrănjan ( intersecția cu strada Lalelelor ) și conectarea cu drumul naţional DN 1.

Se dorește amenajarea unui prim sens giratoriu în zona intersecției bulevardului propus cu strada Rogozului iar alte două sensuri giratorii vor fi prevăzute, unul la ieșirea din cartierul Partoș pe strada Regimentul V Vânători ( la urcarea pe pasarela Partoș ) și al doilea la ieșirea de pe pasarelă peste calea ferată ( la intersecția cu strada Viilor ). Aceste sensuri vor prelua traficul direcționându-l atât către zona urbană cât și către zona peri urbană a municipiului, reducând astfel ambuteiajele și noxele emise de autovehiculele prezente în trafic.

A doua etapă va reglementa realizarea traversării peste calea ferată și peste pasarela Partoș, realizându-se astfel legătura directă cu șoseaua de centură și cu nodul Autostrăzii A10 Sebeș – Turda (sau conectarea cu aceasta).

Soluțiile tehnice vor fi prezentate în documentația de urbanism – faza PUZ – în conformitate cu studiul de trafic și de circulație al autovehiculelor si documentatia topografică. Din punct de vedere juridic, terenurile aparțin:

– statului Român – pentru obiectivele de interes naţional existente în zonă (drumuri naţionale, infrastructură de îmbunătățiri funciare, gaze naturale cu presiune înaltă, linii electrice aeriene cu tensiune medie)

– unităților administrativ teritoriale – pentru domeniul public sau privat al acestora

– persoanelor fizice şi/sau juridice – care au proprietăţi în zonă

Din punct de vedere economic terenurile aparțin intravilanului unităţii administrativ teritoriale cu folosință atât agricolă cât și construită. Terenurile private vor fi expropriate pentru cauză de utilitate publică, pe coridorul de expropriere stabilit prin documentaţia de urbanism.

Caracteristicile construcției propuseȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    miercuri, 23.09.2020 at 20:47

    Cine dracu mai crede bazaconiile Primariei care scoate la iveala un PUG din 2014 ? Cred ca asta l-ati prezentat si la alegerile din 2016. Va umpleti de penibil cu oferte care mai de care mai vechi. Hai ca ati stat destul pe povesti, la treaba in alt domeniu unde va pune patronul la treaba ca ati facut os mort.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

GRAFIC: Incidența pe județe a cazurilor COVID: Situația din Alba. Date oficiale din 25 octombrie

Publicat

Grupul de Comunicare Strategică a transmis duminică, 25 octombrie, situația incidenței cazurilor COVID pe județe, actualizată.

Știre în actualizare

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

3.855 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în România, în ultimele 24 de ore. Situația actualizată în 25 octombrie

Publicat

Până astăzi, 25 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 209.648 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

149.741 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.855 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 6.391 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

73 de decese

În intervalul 24.10.2020 (10:00) – 25.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese (37 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 7 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 23 decese la categoria de peste 80 de ani.

71 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.482. Dintre acestea, 828 sunt internate la ATI.

Câte teste au fost prelucrate în total

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.055.989 de teste. Dintre acestea, 19.292 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.948 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.344 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 54 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 25 octombrie.

Pe teritoriul României, 26.043 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.907 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 55.355 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 51 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.996 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 7.465 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.332.740 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 9 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

5 decese ale unor pacienți infectați cu Sars-Cov-2, anunțate în județul Alba. Majoritatea aveau și alte boli

Publicat

Autoritățile au raportat, în ultimele 24 de ore, 5 decese ale unor pacienți infectați cu coronavirus, în județul Alba. În total, de la începutul epidemiei, în Alba au fost înregistrate 120 de decese. 

Un bărbat de 70 de ani, din Cugir, confirmat cu virusul în data de 23 octombrie (când s-a prezentat la spital), a murit la ATI la doar o zi după, în data de 24 octombrie. Potrivit medicilor, a dezvoltat o bronhopneumonie bilaterală severă. Acesta avea și alte comorbidități, printre care diabet și obezitate.

Un alt bărbat de 74 de ani din Alba Iulia, a decedat la Spitalul de Urgență din Alba Iulia. Fusese confirmat în data de 19 octombrie și a murit sâmbătă dimineața. Și acesta avea multiple boli.

O femeie de 72 de ani, din Sebeș, confirmată cu virusul în 20 octombrie, a murit două zile mai târziu. Avea și alte boli, potrivit medicilor.

Duminică, în Alba, a mai fost raportat decesul a doi bărbați, unul de 68 de ani și unul de 70 de ani despre care deocamdată nu au fost oferite date suplimentare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Incidența cazurilor de COVID în județul ALBA pe localități. LISTA actualizată în data de 25 octombrie

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba a prezentat, duminică, 25 octombrie, situația actualizată a incidenței cazurilor de COVID-19 în județ, pentru perioada 10-24 octombrie.

Este vorba despre situația cazurilor noi în intervalul ultimelor 14 zile, raportate la mia de locuitori.

La nivelul județului Alba, incidența cazurilor noi de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 3,69 (anterior 3.67), potrivit DSP.

Mediul urban se păstrează cu o incidență mare: 5,18, față de 1,45 mediul rural.

În acest moment, doar trei orașe din Alba se află sub pracul de 3 infectări la mia de locuitori (înregistrată în ultimele 14 zile).

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate