Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un nou SENS GIRATORIU se construieşte la Alba Iulia. Amenajările, în intersecţia Bulevardul Încoronării – Octavian Goga


Publicat

sens giratoriu cimitirÎncă un sens giratoriu se construieşte la Alba Iulia. Amenajările se fac la intersecţia străzilor Octavian Goga – Take Ionescu şi Bulevardul Încoronării. Este al cincilea sens giratoriu cuprins în contractul încheiat acum doi ani cu Elis Pavaje, prime patru fiind deja funcţionale.

Va fi reconfigurată zona, în aşa fel încât să fie organizată circulaţia pentru acces şi ieşire din sens giratoriu. Lucrarea va fi de durată, având în vedere că sunt necesare intervenţii de canalizaţie, carosabil şi construirea propriu-zisă a rondoului. Totuşi, reprezentanţii Primăriei Alba Iulia spun că este posibil să fie finalizate lucrările până în 10 august.

Chiar dacă sensurile giratorii deja existente în oraş au făcut deja destule „victime” printre şoferii care şi-au îndoit maşinile, fie din neatenţie la acordare de prioritate, fie din confuzia creată de dubla dirijare – cu semafoare şi regulile din giraţie, unii ar putea spune că în această intersecţie era nevoie de o astfel de amenajare, pentru a permite fluidizarea traficului. Este, de fapt, şi intenţia primăriei, ca beneficiar al lucrărilor, de a moderniza şi decongestiona astfel unele zone aglomerate la ore de vârf din oraş.

20160714_110437În plus, acest sens giratoriu nu va avea şi semafoare. Vor fi doar mutate trecerile de pietoni: mai sus, pe Bulevardul Încoronării şi câte una pe străzile Octavian Goga şi Take Ionescu. Investiţia este de aproximativ 300.000 de lei.

Reamintim că până acum au fost puse în funcţiune sensuri giratorii în zonele intersecţiilor Vasile Goldiş cu Bulevardul Revoluţiei, Cloşca cu Bulevardul Revoluţiei, Calea Moţilor – Tudor Vladimirescu – Avram Iancu (magazinul Unirea), Tudor Vladimirescu – Henri Coandă (BCR). Alte giratorii sunt pe Calea Moţilor (intersecţia cu strada Horea şi intersecţia cu străzile Nicolae Bălcescu – Doinei – Marcus Aurelius, aproape de primărie), cel din Ampoi (Republicii cu Gheorghe Şincai) şi pe Bulevardul Revoluţiei (zona Piaţa Cetate), ca să dăm alte exemple.

Primăria mai are în plan sens giratoriu şi în intersecţia de la ieşire spre Partoş, lângă Gară (Încoronării cu Ferdinand I) şi în zona Stadion – OMV (Republicii – Revoluţiei – Calea Moţilor). Planificările pentru aceste lucrări se fac în funcţie de disponibilităţile la bugetul oraşului şi strategiile de dezvoltare locală.

Citeşte şi Cinci SENSURI GIRATORII noi în Alba Iulia, de 1,7 milioane lei, adjudecate pentru Elis Pavaje

Vezi şi FOTO: Sens giratoriu nou în zona unde se construiește hipermarketul Selgros din Alba Iulia. Vezi stadiul lucrărilorDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. Florin

  joi, 14.07.2016 at 12:08

  Intr-adevar aici era mare nevoie de un sens giratoriu si e foarte bine ca nu se pun si semafoare, ar fi fost culmea.
  Insa atunci cand soferii schimba benzile de circulatie in interiorul giratoriului sau iti taie calea si se incadreaza foarte prost, ori nu semnalizeaza corect, tot la accidente se ajunge.
  Majoritatea nu stiu sau nu respecta faptul ca giratoriul are 2 benzi (in unele din oras) si se incadreaza prost!

 2. Traian

  joi, 14.07.2016 at 12:51

  Toate sensurile giratorii construite s-au dovedit a fi foarte benefice pt fluidizarea traficului. Accidente se intampla pt nerespectarea regulilor de circulatie. Primaria nu e de vina ca cei din Alba nu stiu sa le respecte.

 3. Clif

  vineri, 15.07.2016 at 11:09

  LA KAUFFLAND UNDE NU AU MERS SEMAFOARELE NICIODATA SI TOT ORASUL SE ENERVEAZA CAND IESE DIN PARCARE CAND SE VA REZOLVA ????

 4. Andrei

  luni, 18.07.2016 at 13:54

  La Benzinaria OMV de la iesirea din oras spre Teius exista giratoriu (desi nu este vreo intersectie), desi nu ar fi nevoie, adica era suficient ca de pe banda 2 sa fie un marcaj pe asfalt cu cedeaza trecerea, ca si la benzinaria MOL. In schimb, la intersectia cu cartierul Barabant, iesirea este fara vizibilitate. Anume, la iesirea din Barabant, exista un indicator STOP. Legea spune ca trebuie sa ne oprim inainte de semn si sa ne asiguram, sau in cazuri exceptionale pana in punctul cu maxima vizibilitate. Acest punct cu maxima vizibilitate este exact in banda 1, si anume, din cauza panourilor de policarbonat instalate pe marginea dumului vizibilitatea este limitata pentru cei cu autoturisme mici. Pentru ca masinile sa poata iesi in drumul principal, trebuie ca soferii sa iasa cu botul masinii pana in banda 1, ocupand-o aproape in totalitate. Aceasta situatie poate duce la accidente de circulatie, din cauza ca in zona se circula cu viteza foarte mare, si mai ales ca masinile sunt directionate pe benzile 1 dupa cum se intampla in giratoriile de la Ambient si OMV Barabant. Niciunde in lumea asta nu am vazut sa fortezi circulatia de pe banda de viteza (banda 2) inspre banda 1. Felicitari domnilor care au proiectat acest tronson de drum, precum si celor care l-au aprobat spre constructie. Sunt foarte sigur ca OMV nu a intervenit pe la nicio autoritate locala pentru constructia unu mic giratoriu, deasemenea, ii felicitam si pe domnii proiectanti ai panourilor de policarbonat (care este foarte scump si fragil) ca s-au gandit la poluarea fonica din oras si vor sa ne protejeze. Rusine ca se fac asemenea investitii fara rost, in conditiile in care si acum prin unele cartiere din Alba Iulia noroiul este pana la genunchi. Va felicitam si va dorim sa aveti parte doar de bine in continuare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Lista țărilor din zona galbenă, actualizată. Persoanele care vin din Spania nu mai intră în carantină. Bulgaria, în zona de risc

Publicat

52 de țări și teritorii sunt incluse „în zona galbenă”, potrivit listei actualizate astăzi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Cei care revin din aceste zone trebuie să intre în carantină pentru 14 zile, dar și să prezinte un test PCR negativ pentru a li se permite îmbarcarea în avioane sau autocare.

Faț de ultima situația prezentată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, au ieșit de pe listă Spania și Portugalia,

Cei care se întorc din cele 52 de țări incluse pe listă sunt nevoiți să prezinte și un test negativ PCR, efectuat cu 72 de ore înainte. În caz contrar, nu li se permite îmbarcarea în avion sau în autocar.

Sunt exceptate de la măsura carantinei mai multe categorii care nu prezintă simptome COVID, printre care șoferi, piloți, personal navigant, lucrători transfrontalieri.

De asemenea, testul PCR nu e obligatoriu pentru cei care au efectuat vaccinul, inclusiv rapelul, copiii sub 3 ani sau persoanele care au avut COVID.

Și șoferii care revin în țară cu mașinile personale pot să nu prezinte un test PCR negativ, urmând să fie carantinați pentru 14 zile.

Statele și zonele de risc epidemiologic din noua listă sunt: Cehia, San Marino, Muntenegru, Estonia, Seychelles, Insulele Turks si Caicos, Monaco, Israel, Bahrain, Slovacia, Serbia, Malta, Liban, Slovenia, Letonia, Albania, Iordania, Suedia, Saint Lucia, Andorra, Ungaria, Aruba, Emiratele Arabe Unite, Franța, Luxemburg, Republica Moldova, Palestina, Maldive, Olanda, Italia, Brazilia, Antigua si Barbuda, Puerto Rico, Polonia, Kuweit, Barbados, Austria, Peru, Belgia, Macedonia de Nord, Statele Unite ale Americii, Kosovo, Uruguay, Chile, Spania, Bulgaria, Cipru, Qatar, Lituania, Paraguay, Marea Britanie, Africa de Sud.

În listă a reintrat Bulgaria. Au ieșit Elveția și Portugalia.

Documentul poate fi consultat AICI: Hot 15 și Lista statelor cu risc epidemiologic AICI: Anexa Hot – Lista State cu risc epidemiologic ridicat 04.03.2021

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Anunțul ministrului Raluca Turcan, legat de vârsta de pensionare: Orice român poate ieși la pensie la 70 de ani, dacă vrea

Publicat

p

Orice angajat din România va putea să lucreze, fie în sistemul privat fie în sistemul public, până la vârsta de 70 de ani dacă doreşte. Anunțul legat de vârsta de pensionare a fost făcut vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, de ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, vârsta de pensionare nu va fi modificată, însă, în baza unui proiect de act normativ, salariaţii vor avea oportunitatea de a continua să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare, în baza unei cereri depuse la angajator.

Ministrul Muncii a făcut precizarea că persoanele care vor lucra în sistemul public nu vor putea cumula pensia cu salariul.

„Proiectul în sine de cumul pensie-salariu la stat are trei principii de bază. Cel mai important principiu este că un angajat în sistemul public sau un angajat în general va avea o oportunitate creată prin această lege de a opta, dacă vrea, să muncească până la 70 de ani.

Vârsta de pensionare rămâne aceeaşi, însă creăm această oportunitate de a lucra, printr-o simplă hârtie înregistrată, ca o opţiune exprimată în scris, până la 70 de ani.

De asemenea, tot ca o oportunitate, cei care sunt astăzi în pensie şi vor să se reangajeze după vârsta de pensionare să poată să o facă, fără nicio problemă sau, dacă optează să se reangajeze, dar peste un an constată că nu îi mai place, nu vrea, nu poate, să poată să se pensioneze din nou. În materie de relaţie pensionar – sistem de ocupare vrem să existe această flexibilitate şi deschidere, până la urmă.

Dacă îţi place şi vrei să munceşti, să poţi să o faci, iar statul să nu intervină, să nu te blocheze. Al treilea principiu este cel al cumulului pensie cu salariul la stat prin care cei care optează să lucreze la stat să nu poată să aibă şi pensie de la stat, dar, atenţie, se referă doar la sistemul public”, a afirmat Raluca Turcan.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor merge fizic la școală și în scenariul roșu, până la incidența de 6 la mie

Publicat

scoala nr 9 alba iulia 1

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri seară că elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor merge la școală indiferent de scenariul în care se află localitatea, atâta vreme cât rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile nu depășește 6 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, elevii din calsele a VIII-a, a XII-a, de la postliceală și din școlile profesionale vor putea merge fizic la școală în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, dar numai în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori.

Documentul poate fi vizualizat AICI. Decizia este prevăzută la Articolul 3.

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, scrie în hotărârea CNSU din ședința de vineri.

Decizia vine după ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a adresat direct CNSU în această privință, după ce Ministerul Sănătății nu i-a răspuns.

„De la Ministerul Sănătății am primit doar un acord cu privire la posibilitatea de prezență fizică în cadrul simulărilor pentru examenele naționale, clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu 22 martie, respectiv cu 29 martie, a spus Sorin Cîmpeanu la B1TV. Având în vedere urgența determinată de nevoia unei hotărâri cu privire la modul în care merg la școală clasele terminale în scenariul roșu, am înaintat această cerere direct către Comitetul Național pentru Situații de Urgență spre analiză”, a explicat Cîmpeanu.

Sursa: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Incendiu la Zlatna. A luat foc acoperișul unei centrale termice din curtea unui operator economic

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_7

Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine în cooperare cu Serviciul  Voluntar pentru Situații de Urgență Zlatna pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit vineri seara în incinta unui operator economiv din orașul Zlatna.

Din primele informații incendiul se manifestă la acoperisul unei anexe în care funcționează o centrala termică.

La fața locului au fost trimise trei autospeciale de pompieri.

Au ars aproximativ 10 metri pătrați de acoperiș.

Sursă: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate