Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Un ocol silvic din Abrud și o firmă din Avram Iancu, amendate în urma operațiunii Scutul pădurii. Mecanismul ilegalităților

Publicat

În urma unor controale efectuate în teren, polițiștii specializați în combaterea delictelor silvice, împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere, au confiscat 142 de metri cubi de material lemnos și au aplicat amenzi în valoare de 13.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 4 – 9 septembrie 2020, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba, împreună cu silvicultori din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat controale în teren și la societăți comerciale din zona Munților Apuseni.

Astfel, în urma controlului efectuat la un ocol silvic din Abrud, s-a constatat că, în perioada 11.06.2020-28.08.2020, reprezentanții acestuia au expediat 12 avize primare, pentru însoțirea cantității de 54 de metri cubi de lemn de foc, din locuri în care ocolul silvic nu deține puncte de lucru sau depozite temporare.

Față de ocolul silvic, a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform art. 19 din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 lei, iar complementar s-a dispus confiscare valorică a cantităţii de 54 metri cubi de material lemnos.

Nereguli au fost constatate și în urma controlului la o societate comercială din Avram Iancu.

Aceasta deținea, în platforma primară, 13 metri cubi de material lemnos pentru care reprezentanții societății nu a putut prezenta documente legale de proveniență. Fapta a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform art. 19 din Legea 171/2010 precum și cu confiscarea celor 13 metri cubi de material lemnos.

Totodată, polițiștii au constatat faptul că, în platforma primară care aparține aceleiași societăți, erau abandonați 75 de metri cubi de material lemnos. Materialul lemnos găsit a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Valea Arieșului.

Acțiunile de combatere a delictelor silvice vor continua.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax