Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Publicat

elevi

Marți, 23 ianuarie, la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia au fost desfășurate o serie de activități în cadrul proiectului de parteneriat educativ interdisciplinar „24 Ianuarie – Unirea Principatelor Române” în colaborare cu Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, dedicate împlinirii a 159 de ani de la MICA UNIRE – Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Proiectul de parteneriat are ca scop cunoașterea și dezvoltarea valorilor fundamentale ale istoriei și culturii naționale, respectiv însemnătatea zilei de 24 Ianuarie 1859, precum și promovarea dialogului și comunicării între elevii și profesorii celor două școli implicate.

Elevii claselor gimnaziale, îndrumați de prof. Mateica Daniela, Mureșan Roxana, director profesor Todoran Simona ( Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia), Roman Negoi Ioan Cristinel, Bucur Gabriel (Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia), au susținut prezentări Powerpoint despre personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza, reformele acestuia și rolul lor în modernizarea statului român.

Sceneta tematică cu titlul „Cuza Vodă la sfat” prezentată de elevii clasei a V-a A de la LPS Alba Iulia, a transpus publicul în atmosfera efervescentă a adunărilor ad-hoc la care participau pentru prima dată și țăranii prin persoana lui Moș Ioan Roată, alături de marile personalități ale unirii, interpretate de elevi cu talent și patos.

Elevii au prezentat eseuri în care au evocat atât personalitatea lui Cuza, cât și ideea de patriotism. S-au recitat poezii, iar la final toti cei prezenți s-au prins într-o „horă a unirii” creându-se o atmosferă de înaltă simțire patriotică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax