Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | VICTORIA cititorilor ALBA24: Drumul Pâclișa-Vințu de Jos și malul Mureșului sunt din nou curate. Munții de gunoaie au dispărut

Publicat

Victorie pentru cititorii Alba24.ro! Drumul Pâclișa – Vințu de Jos și malul Mureșului sunt din nou curate. Mormanele de gunoaie pe care le-ați semnalat au dispărut în acest sfârșit de săptămână, după ce, în urma unui articol publicat de Alba24.ro, Garda de Mediu le-a dat ultimatum primăriilor cărora le aparțin acele terenuri, ca până vineri, 21 martie, să îndepărteze deșeurile depozitate în această iarnă pe toată suprafața dintre șosea și malul Mureșului.

Așa cum am promis, ne-am deplasat luni la fața locului pentru a vă informa în ce măsură au fost respectate dispozițiile date de comisarii Gărzii de Mediu.

Așa cum puteți observa și în fotografii, diferența între cum arăta locul înainte cu o săptămână și cum arată acum este cel puțin remarcabilă. Chiar dacă nu putem spune că malul Mureșului este „imaculat ca un colț de rai”, munții de gunoi au fost îndepărtați, iar ce a rămas sunt mici cantități de deșeuri de construcții și relativ puține obiecte din plastic sau pungi.

În urmă cu o săptămână, această zonă era plină de saci cu deșeuri, resturi de materiale de construcție, pietre, țigle sau cărămizi, bucăți de aparate electrocasnice, cartoane, sticle, peturi, obiecte din plastic, bucăți de mobilă, de polistiren, tot felul de ambalaje, „tronând” în grămezi, aruncate la întâmplare pe domeniul public.

Citiți și: FOTO: „Munți de gunoi” pe drumul de la Pâclișa spre Vințu de Jos. Peisaj dezolant de primăvară la doar câțiva kilometri de „Cealaltă Capitală”

Comisarul șef al Gărzii de Mediu, Dănuț Hălălai, a transmis atunci măsurile pe care le-a luat în acest caz:

Garda de Mediu Alba: Primăriile Alba Iulia și Vințu de Jos, obligate să ridice mormanele de gunoi de pe malul Mureșului

Cetățenii pot să fie liniștiți că, odată cu venirea căldurii, în zonă nu se vor răspândi mirosuri pestilențiale, iar gunoaiele nu vor mai polua apele Mureșului. Asta cu condiția ca fiecare trecător să respecte mediul înconjurător și să păstreze curățenia în natură.

Dacă mai observați astfel de situații în județul Alba, vă invităm să le semnalați, cu imagini, prin rubrica Fii Reporter a ziarului Alba24.ro, noi vom sesiza autoritățile și opinia publică, și poate, împreună, vom reuși să contribuim la o stare mai bună a comunității în care trăim.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Graphios

    luni, 24.03.2014 at 22:11

    Bravo! Pacat ca se rezolva DOAR prin interventia unor organe de control.

  2. vintana

    marți, 25.03.2014 at 09:57

    unde-asffaltul de pe drum ,care trebuia sa fie domnule DUMI ??????????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax