Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO-VIDEO: Aglomeraţie şi oameni nemulţumiţi la sediul APIA Alba. Aşteaptă de ore întregi să depună cererile pentru subvenţii

Publicat

YouTube video

Oameni nemulţumiţi, luni, care aşteptau şi de opt ore să depună cererea unică la sediul APIA Alba pentru subvenţiile în zootehnie. Povestesc că, în ciuda programărilor pe localităţi, actele se preiau greu şi trebuie să facă şi mai multe drumuri la Alba Iulia, în condiţiile în care vin şi de la zeci de kilometri depărtare din judeţ. Reprezentanţii APIA susţin că fac tot posibilul pentru a derula activitatea în condiţii normale, însă este vorba despre o cerere unică, la care se anexează un volum mare de documente ce trebuie verificate.

Termenul limită pentru depunerea cererii unice de plată pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine şi ovine/caprine, a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate este vineri, 30 mai.

Ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT), în sectorul zootehnic, la speciile bovine şi ovine/caprine se acordă producătorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin, cresc şi exploatează animale de producţie, identificate şi înregistrate în sistemul naţional, pentru schemele decuplate de producţie în sectoarele lapte, carne şi ovine/caprine.

În judeţul Alba, sunt cam 9000 de beneficiari. APIA Alba a făcut programări pe localităţi pentru depunerea cererilor şi au apelat şi la asociaţiile de crescători, astfel încât activitatea să se desfăşoare normal, însă se pare că oamenii tot au de aşteptat ore bune până li se preiau documentele pentru a beneficia de subvenţii.

Vezi AICI programările pe localităţi pentru depunerea cererilor de către beneficiari.

Ajutoarele specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate se acordă crescătorilor de bovine/ovine/caprine, având exploataţii localizate în zonele defavorizate din România, prevăzute in anexa 4A la Programul naţional de dezvoltare rurală 2007-2013, pentru următoarele categorii de animale: vaci de lapte; bivoliţe de lapte; taurine din rase de carne şi metişii acestora: tauri din rase de carne, vaci din rase de carne, vaci metise cu rase de carne, tineret mascul şi/sau femel din rase de carne şi/sau metişi cu rase de carne; femele ovine/caprine.

Vedeţi AICI detalii despre documentele ce trebuie depuse şi subvenţii:

FOTO-VIDEO: Cătălin CRĂCIUN

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax