Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Ambianţă feerică la Alba Iulia. Cetatea Alba Carolina, împodobită cu mii de gulguţe luminate şi schimbarea gărzii cu salve de tun

Publicat

YouTube video

IMG_0018 Ambianţă feerică, preţ de câteva ore, sâmbătă seara, în Cetatea Alba Carolina. Mii de luminițe s-au aprins  la Festivalul Luminii de la Alba Iulia, iar cei care s-au aflat în zona Dealul Cetăţii până în Piaţa Cetăţii au fost „însoţiţi” de un cadru în care s-au putut deconecta de agitaţia cotidiană. Un alt eveniment de sâmbătă seara a fost schimbul gărzii cu salve de tun.

Vizitatorii au avut ocazia să redescopere frumuseţea lucrurilor mărunte şi să „păşească” într-o atmosferă de poveste. Mii de gulguţe luminate au fost aprinse sâmbătă seara, pe „traseul” Dealul Cetăţii – Poarta II – esplanada Obeliscului – Poarta III – strada Mihai Viteazul – Piaţa Cetăţii.

Evenimentul a adus bună dispoziţie atât celor mari, cât şi copiilor, care s-au bucurat de inedita atmosferă din Cetate.

Festivalul Luminii a apărut la idee în 2004 la Cluj, urmând ca în 2008 să se extindă la nivel național, evenimentul devenind unul sincron. La Alba Iulia, festivalul a ajuns la a VI-a ediție.

Organizatorii festivalului, cercetaşii din Alba Iulia spun că Festivalul Luminii este „o idee, un alt fel de festival, un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă unică creată timp de 2 ore”.

Tot în Cetatea Alba Carolina, sâmbătă seara, a avut loc ceremonialul schimbării gărzii, însoţit de salve de tun.

Vedeţi mai jos imagini (foto-video) de la cele două evenimente.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax