Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Au reînceput spectacolele cu romani, daci și gladiatori la Alba Iulia. Multe surprize în noul sezon al Gărzii Romane

daci si romani alba iulia

Publicat

Spectacolele de reenactment cu daci și romani au reînceput la Alba Iulia. Un public numeros s-a aduna pe esplanada din fața Catedralei Romano-Catolice pentru a asista la prima reprezentație din acest sezon. 

Spectacolele de reenactment, susținute de Garda Romană Apulum au reînceput în data de 1 mai, la Alba Iulia.

Prima reprezentație din acest an a început de la ora 18:00, pe esplanada Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina.

Reenactorii/artiștii interpretează roluri de aristocrați romani, meșteșugari, sclavi, gladiatori, războinici și aristocrați barbari (tarabostes), etc.

VIDEO: Garda Cetății Alba Carolina din Alba Iulia și-a reînceput activitatea. Defilare cu soldați și cai în zona turistică

Spectacolele de reconstituire militară cu daci, romani și gladiatori vor reveni în fiecare zi de vineri în Cetatea Alba Carolina, pe durata întregului sezon.

Cea de-a doua reprezentanție va avea loc în data de 10 mai. Pe perioada verii, spectacolele vor începe de la ora 19:00.

Coordonatorul evenimentului, istoricul Liviu Zgârciu, spune că va fi păstrat formatul anilor trecuți, dar că în acest sezon, al XI-lea, vor fi și multe surprize: scene noi, echipamente și personaje de asemenea noi.

Pe durata sezonului, vor fi puse în scenă, de la o săptămână la alta, evenimente militare, lupte de gladiatori, târguri de sclavi, și multe altele.

Evenimentul este organizat de Primăria Alba Iulia, cu sprijinul Muzeului Național al Unirii.

De asemenea, în perioada 15-18 august, în oraș va fi organizat și Festivalul Roman, un eveniment anual care atrage foarte mulți turiști și pasionați de istoria Imperiului Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Codru

    joi, 02.05.2024 at 15:56

    bani aruncati… de ce trebuie sa ne aducem aminte de niste cotropitori romani, huni, austrieci care au jefuit, au facut crime. Chiar asa va complaceti, aduceti si osanale acestor neica nimeni. Au dreptate romanii din restul tarii cand isi pun intrebari despre aceste anomalii din acest orad, noi sa ingrijim, reparam aceste ziduri blestemate care au adus batjocora, suferinta poporului roman. A, ca i sa naxarit unui peimar ca sa dea bine strainilor prin grija fata de cetatea de stil vauban. Pe acesti straini ii intereseaza se noi. Mai aducem in actualitate ai obiceiuri, tinuta acestor cica soldati romani din acele vremuri. Mi-ar fi rusine sa ies cu acwate idei in spatiul public. Tot acesti romani se mira se unse atata cheltuiala pentru intretinerea acestor ziduri. Oricum cu vremea ae bor darama, nu o sa mai reziste in timp si înlăturarea acestora mai diminueaza blestemul, efectele parapsihologice negative acumulate prin suferintele, crimele care au avut loc in acest oras.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax