Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Iarnă în septembrie, în Apuseni: A nins la Vlădeasa. Imagini cu prima zăpadă din sezonul rece 2022-2023

Publicat

A nins la stația meteo de la Vlădeasa , pe cel cel mai înalt vârf din Masivul Vlădeasa din munții Apuseni, cu altitudinea de 1836 metri. În dimineața zilei de duminică, 18 septembrie, meteorologul stației Vladeasa, Florin Bus a publicat primele imagini video și foto cu ninsoarea din luna septembrie 2023. 

Potrivit Cluj24.ro, la stația meteo de la Vlădeasa, momentan temperatura resimțită este de  -5 grade.

Temperaturile scăzute au facilitat fenomenul meteo, iar în acest fel, meteorologul stației a asistat la prima ninsoare din sezonul rece 2022- 2023.

CITEȘTE ȘI: Când vor cădea primii fulgi de zăpadă. Prognoza meteo pentru iarna 2022 -2023. Estimări realizate de două mari institute europene

De asemenea vântul suflă în zona stației cu 80 de kilometri la oră.

Vârful Vlădeasa este cel mai înalt vârf din Masivul Vlădeasa din Munții Apuseni, cu altitudinea de 1836 de metri. Stația meteo se află la cota 1400.

Este prima ninsoare din toamna 2022, iar meteorologii anunță că vremea se menține rece mai multe zile.

Și în masivul Șureanu ninge ușor și bate foarte tare vântul. Imagini transmise de la pesiunea Poarta Raiului arată că deși ninge, zapada nu a reușit să se aștearnă. Până miercuri în Șureanu sunt anunțate ninsori.

A nins și pe vârful Curcubăta Mare din Apuseni, iar zăpada a acoperit și Vârful Bihorului

Vreme rece în toată țara. Vănt în rafale de până la 75km/h

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis  trei avertizări meteo Cod galben,  în vigoare de vineri până duminică și anunță vremea severă, cu ploi torențiale, vijelii și grindină. Duminică, în toată țara este valabilă o  avertizare de vânt puternic, cu rafale de 75 km/h.

La munte la sunt așteptate precipitații mixte de lapoviță și ninsoare. În restul zonelor va ploua mult, temperatura va scădea, iar noaptea se vor înregistra chiar 2-3 grade în depresiuni.

Vezi și VREMEA în România, 19-25 septembrie: temperaturi scăzute și ploi, iar la munte va ninge. Prognoza meteo pe zile

În vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

Citește și VREMEA în ALBA, 19-25 septembrie: Frig și ploi. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

sursă foto video 1,2: Florin Bus/ stația meteo Vlădeasa

video 3: pensiunea Poarta Raiului/ Șureanu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax