Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: „Mica Unire”, sărbătorită la Sala Unirii din Alba Iulia cu muzică, dansuri tradiționale și o HORĂ ROMÂNEASCĂ

Publicat

hora Împlinirea a 157 de ani de la „Mica Unire”, la Sala Unirii din Alba Iulia a fost sărbătorită, ca în fiecare an, cu un eveniment prin care importanța Unirii Principatelor Române a fost readusă în atenţia publicului. Cei prezenţi au putut urmări o evocare istorică, dansuri şi cântece populare prezentate de elevii Colegiului Militar„Mihai Viteazul” din Alba Iulia, dar și fanfara județului Alba.

Evenimentul a avut loc la Sala Unirii din Alba Iulia, duminică, începând cu ora 10.00 și a  debutat cu intonarea Imnului României de către Fanfara  Județului Alba. După acest moment solemn, istoricul Tudor Roșu a adresat câteva cuvinte celor prezenți, referitoare la importanța Unirii de la 1859, dar și la entuziasmul cu care aceasta a fost primită, mai ales de către transilvăneni. A amintit și faptul că Alexandru Ioan Cuza a fost ales în unanimitate Domn al Tării Românești și Moldova.

După scurta prezentare despre Mica Unire, elevii Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au susținut un program artistic cu dansuri, populare, dar și cântece folclorice.
La sfârşitul evenimentului, cei prezenţi au jucat Hora Unirii, în fața Sălii Unirii din Alba Iulia.
Pe ritmurile cântecului „Hai să dăm mână cu mână”, s-au unit atât reprezentanţii autorităţilor locale, reprezentanți IPJ, IŞJ, politicieni, cât și alţi albaiulieni care au vrut să sărbătorească româneşte.

VEZI ȘI: 24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Cum s-a făcut Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax