Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Parcul Unirii din Alba Iulia, DESCHIS înainte cu două zile de 1 Decembrie

Publicat

YouTube video

După mai bine de trei luni în care accesul prin Parcul Unirii din Alba Iulia a fost interzis din cauza lucrărilor de reamenajare, joi, înainte cu două zile de 1 Decembrie, spaţiul a fost redeschis publicului. Totuși, lucrările nu vor fi gata în totalitate până la 1 Decembrie, iar o parte dintre gardurile care înconjoară acum lucrările vor rămâne în picioare.

Unul dintre elementele principale ale lucrărilor, respectiv podul din sticlă, este gata și este iluminat. Mobilierul urban a fost ajuns și a fost montat, pavajele sunt finalizate și ele, iar accesul se poate face fără nicio problemă în aproape toate zonele, cu excepția locurilor unde se vor planta arbuști și flori.

Potrivit primarului Mircea Hava, sunt gata și rampele de la ieșirea și intrarea în pasajul subteran din Cetate. Rampele vor avea o înclinație de 8 grade pentru a se putea trece inclusiv cu căruciorul. Va fi iluminat și acesta, iar trecerile de pietoni din zonă se vor închide.

De amenajarea Ansamblului Memorial al Marii Uniri se ocupă Elis Pavaje, singura firmă interesată de contractul de aproximativ 3 milioane de euro (12.557.863,11 de lei). Lucările de reamenajare a parcului, realizate pentru a integra Monumentul Unirii, trebuiau să fie gata până la finalul lunii noiembrie, pentru ca de 1 Decembrie să poată primi numărul mare de turiști care încă de pe acum își anunță prezența.

Contractul cu firma se întinde până în primăvara anului viitor, atunci când va trebui finalizat și pasajul.

 VEZI:  PROGRAMUL COMPLET al ZILEI NAȚIONALE a României, la Alba Iulia. Concert Vama, Gașca Zurli, masa populară și paradă

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax