Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Richard Galliano din Franța și Beats Remedy din Cluj Napoca au adus „spirit și energie” în prima seară Alba Jazz

Publicat

YouTube video

O seară muzicală de cel mai înalt nivel au trăit peste două sute de oameni vineri în Piața Cetății, în prima zi a Festivalului Internațional Alba Jazz. După aproximativ o oră de fusion jazz cu influențe electronice, adus de cei patru băieți din trupa Beats Remedy din Cluj-Napoca, pe scenă a urcat unul dintre cei mai mari muzicieni ai lumii, acordeonistul francez Richard Galliano, alături de Tangaria New Quartet, care au transformat piața într-un mic colț „franțuzesc”, prin muzica lor plină de ritm și puls, adusă în Alba Iulia direct de la Paris.

Beats Remedy din Cluj-Napoca, adică Alex Ciorogar la Bas, Sergiu Fănică la tobe, Indigestione la turntables și Gyusi la clape, au venit la Alba Iulia cu un stil muzical combinat între jazz și hip-hop, funk și muzică electronică. Aceștia au deschis prima seară a festivalului în jurul orei 19.30, în compania unui public format din câteva zeci de persoane la început, dar care, pe parcurs, a ajuns să populeze aproape toată suprafața pieței.

Concertul lui Richard Galliano & The Tangaria New Quartet (format din muzicienii François Arnaud la vioară, Jean Cristophe Galliano – fiul lui Richard Galliano – la tobe și Philippe Aerts la bas) le-a dăruit celor prezenți bucuria unui stil de jazz diferit, cu acordeon și vioară. Într-un stil ritmat, vesel, dar și clasic și elegant, muzica interpretată de artiștii francezi a energizat publicul, provocându-i pe mulți la dans și determinându-i să își exprime aprecierea prin aplauze și aclamații la bis.

„Publicul albaiulian a fost extrem de călduros, am văzut oameni care dansau, care simțeau ritmul muzicii noastre. A existat comunicare și acest lucru m-a făcut să nu îmi dau seama când a trecut concertul. Era o plăcere să îi urmăresc de pe scenă, m-au inspirat și m-au ajutat să trec foarte ușor peste părțile dificile din anumite pasaje muzicale. Există suflet în acest festival, există intimitate, ceea ce nu se prea întâmplă în festivaluri mari, cu public de mii de oameni. A fost o plăcere să fim aici”, ne-a spus Richard Galliano după concert. În final, Galliano a le-a dat fanilor o mulțime de autografe, dintre care unul dedicat special cititorilor ziarului Alba24.ro.

Richard Galliano & The Tangaria New Quartet sunt prezenți la toate cele patru festivaluri de jazz care se petrec în România în acest sfârșit de săptămână. Joi au cântat la Ploiești, vineri la Alba Iulia, sâmbătă la Sibiu, iar duminică la Cluj-Napoca. Faptul că singurul dintre aceste festivaluri la care participarea la toate concertele este gratuită este Alba Jazz, a adus în Cetatea Alba Carolina zeci de iubitori de jazz din alte orașe ale României.

Festivalul Alba Jazz continuă timp de încă două zile. Sâmbătă, pe scena din Piața Cetății vor urca Trio Zamfirescu din București, Jazzy Bit din Timișoara și Omar Sosa & The New Afro-Cuban Quartet din Cuba.

Vedeți aici programul complet al Festivalului Alba Jazz 2013 și descrierea artiștilor invitați.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. coleg

    luni, 20.05.2013 at 08:43

    Superb! Din pacate s-a vazut inca o data nivelul de cultura al cetatenilor judetului Alba. La jazz 200 de spectatori, la Voltaj, pe care poti sa-i vezi cand vrei, 2000 de spectatori. Daca erau manele probabil ca erau 5000. Ar fi bine sa renunte CJ-ul si la festivalul de Jazz si la cel de teatru ca albaiulienii nu merita decat manele si muzica populara. Asta ne e nivelul de cultura! Nu puteti face nobili din niste opincari!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax