Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: Salve de tun la ceremonialul gărzii, pentru turiștii care au rămas sâmbătă seara în Cetatea Alba Carolina

Publicat

YouTube video

Sâmbătă seara s-a tras cu tunurile în Cetatea Alba Carolina. Astfel s-a marcat și primul ceremonial de schimbare a Gărzii Cetății cu salve de tun din acest sezon. Sute de albaiulieni și turiști au participat la primul ceremonial de seară cu salve de tun, pe care primăria l-a programat până în luna septembrie. Turiștii au încă un motiv în plus să rămână în Cetatea Alba Carolina, mai mult timp decât poate și-au programat.

Citeşte şi Punct de informare turistică la Poarta I a Cetății Alba Iulia. Pliante, suveniruri și GHIZI profesioniști pentru turiștii care vizitează județul


Începând cu ora 22.00, la Traseul Celor Trei Fortificații a început primul ceremonial de seară a schimbării Gărzii Cetății cu salve de tun, dar și torțe. Toboșari, călăreți și patru exemplare de frizieni negri, dar și soldații austrieci au încântat privirile sutelor de curioși care nu s-au dezlipit de Garda Cetății până la ultimul foc de tun.

Citește și Alba24 și Agenţia „Vacanța” premiază ideile care pot dezvolta turismul în județul Alba. Câștigătorul pleacă în Grecia!

Traseul ceremonialului a început la Traseul Celor Trei Fortificații și a continuat pe pietonala Mihai Viteazul spre Poarta a IV-a, unde a fost schimbat soldatul de gardă. Apoi, pe ritmurile tobelor, ale trompetei și galopurile celor patru frizieni, Garda Cetății, alături de cei care au dorit să-i admire până la final au ajuns la Poarta a III-a Cetății. Acolo, pe lângă spectatorii care i-au așteptat, soldatul de gardă a ieșit din post, predând ștafeta altuia.

„Deliciul” ceremonialului de sâmbătă seara a fost finalul, mai exact salvele de tun de pe esplanada din fața Obeliscului. Cele trei tunuri au fost încărcate, iar la comanda „O salvă fiecare tun!” s-a dat și „Foc!”.

YouTube video

În aplauzele publicului spectator, Garda Cetății s-a retras către Traseul Celor Trei Fortificații pentru încheierea ceremonialului.

YouTube video

În weekend, în timpul zilei, ceremonialul are loc de la ora 12.00, în fața Traseului Celor Trei Fortificații. Ceremonialul schimbului de Gardă se desfășoară de mai bine de patru ani în Alba Iulia și reușește să adune curioși din țară și din străinătate, care vor să vadă puțin din istoria Cetății Alba Carolina.

Ceremonialele organizate în timpul serii încep să fie atracțiile pentru turiștii care vin în Cetatea Alba Carolina și vor să își petreacă mai mult timp aici.

Primăria Alba Iulia a pregătit pentru turiști și albaiulieni în fiecare vineri seara, de la ora 21.00, ceremonialul schimbării gărzii cu torțe, iar sâmbăta de la ora 21.00, ceremonialul schimbului de gardă cu salve de tun. În cazul acestuia din urmă, tunurile mobile vor fi mutate de fiecare dată într-o altă locaţie a cetăţii, după cum intenţionează organizatorii.

De asemenea, în fiecare vineri, de la ora 19.00 turiștii și albaiulienii se vor putea delecta cu reprezentațiile Legiunii a XIII-a Gemina Apulum şi Lupii Apoulonului.

Aceste spectacole vor avea caracter de permanenţă în week-end, până la sfârşitul lunii septembrie.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Carcotasul

    duminică, 04.05.2014 at 09:53

    Asta e strategie sa tii turistii peste noapte! Sa tragi cu tunul la ora 22.00 . Vai de capul lor strategi in turism. Mai cititi fratilor. Poate prima data o sa ia cineva plasa cu asta dar dupa aceea …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax