Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO-VIDEO: Stadiul lucrărilor la Sala Polivalentă de 2.000 de locuri din Blaj. Când ar urma să fie gata

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDF5djEsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Primarul din Blaj, Gheorghe Rotar, spune că Sala Polivalentă care se construiește în oraș va fi finalizată în 2022. Acesta spune că noul constructor, ACI Cluj Napoca, a început să lucreze în urmă cu aproximativ o săptămână. 

Sala Polivalentă este construită din banii administrației locale și ai consiliului județean.

În paralel, acolo se desfășoară și alte lucrări, care vor schimba radical toată zona în care se ridică sala.

Lucrările avansează și la Stadionul CIL aflat în cartierul Veza din municipiul Blaj. Muncitorii pregătesc suprafața pentru noul gazon dar și pentru instalarea unui sistem automat de irigații.

Tot în zonă se află Parcul Veza, iar administrația locală va construi o baza de cantonament  de 3 stele, care urmează să fie ridicată lângă noua Sală Polivalentă, pe malul râului Târnava Mare.

Baza va asigura facilități de cazare, masă și recuperare pentru un număr de 110 persoane (sportivi, antrenori, personal adiacent, oficiali).

Capacitate 1.800 – 2.000 locuri

Sala Polivalentă de Sport din Blaj va avea o capacitate de până la 2.000 de locuri

Lucrările la Sala Polivalentă de la Blaj au reînceput la mijlocul lunii aprilie, după ce Primăria a predat amplasamentul firmei care a câștigat licitația, ACI Cluj-Napoca SA.

Reamintim că prima licitație pentru realizarea sălii polivalente a fost câștigată în luna noiembrie 2018 de compania italiană Frimat SPA. Firma a fost atunci singurul ofertant, valoarea contractului fiind atunci de 25.030.571,03 de lei, fără TVA.

Italienii nu s-au ținut însă de termene, iar contractul a fost reziliat pentru „neîndeplinirea obligațiilor contractuale”.

În aproximativ un an și jumătate, constructorul a reușit să finalizeze fundația clădirii și a ridicat aproximativ 10 – 20 % din zidăria de la demisol.

Între timp, licitația a fost reluată și a fost selectat un nou constructor.

Noul obiectiv va face parte din infrastructura sportivă a municipiului, alături de celelalte obiective de acest gen existente în oraş.

Prin această investiţie se doreşte, pe de-o parte crearea unei dotări publice de importanţă zonală, care să asigure desfăşurarea în cele mai bune condiţii a evenimentelor sportive naţionale şi internaţionale, şi pe de altă parte, să reprezinte o facilitate sportivă pentru practicarea sportului de performanţă pentru echipa de volei a oraşului, recunoscută în prezent pentru merite sportive deosebite.

Noua sală va fi dotată cu spațiile și echipamentele necesare care să asigure desfășurarea în cele mai bine condiții a competițiilor sportive, conform cerințelor de omologare a sălilor de sport:

  • CEV Voleyball Competitions Regulations 2016 (categoria 3)
  • EHF Arena Construction Manual (teren handbal 48 x 28 m)
  • FIBA Europe – Official Basketball Rules
  • ITF tennis

Investiţia este finanţară din bugetul local al municipiului Blaj şi din bugetul judeţului Alba, printr-un parteneriat între Primăria Municipiului Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax