Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Traseul exact al noii autostrăzi Sebeș-Turda. Vezi, în detaliu, pe unde va trece șoseaua expres ce va traversa județul Alba

Publicat

YouTube video

Traseul noii autostrăzii Sebeș-Turda, ce va traversa județul Alba, a fost readus în discuție luni de către vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, după ce mai mulți cetățeni ai județului Alba și-au manifestat dorința de a afla exact pe unde va trece drumul. Acesta a explicat, în detaliu, unde vor fi construite intrările și ieșirile, dar și ce modificări a suferit proiectul. Până în 15 iunie, va fi finalizat studiul de fezabilitate, iar CNADNR a solicitat Consiliului Județean Alba eliberarea certificatului de urbanism.

Iată unde va trece noua autostradă Sebeș-Turda:

Autostrada pleacă din zona Râpa Roșie, din centura municipiului Sebeș, traversează sensul giratoriu care se construiește acum, trece prin spatele localității Lancrăm, până la km 1.

La km 1, se face traversarea peste drumul național. La km 3, se face traversarea peste râul Sebeș, la km 4 + 700 m va fi o parcare de scurtă durată pe partea dreaptă.

După km 5, este traversarea între Oarda de Sus și Oarda de Jos; aliniamentul iniţial a fost mutat cu 200 metri pentru a se evita demolarea a 8 case, astfel încât doar o casă să fie demolată, la Oarda de Sus. La km 7, are loc traversarea peste râul Mureș.

La km 8, în zona „lacului fără fund”, are loc coborârea și intrarea pe autostradă în Alba Iulia. După aceea, drumul continuă în paralel cu drumul de centură și urmează să treacă prin zona agenților economici, peste râul Mureș. Aici a fost stabilit un nod rutier de perspectivă, inelul care închide circulația în Alba Iulia. Acest drum trece peste vii și, între Micești și Șard, se intersectează cu DN74.

Trece prin spatele străzii Lalelelor, unde este Agenția de Protecția Mediului, iar, lângă Dealul Furcilor, din nou în autostradă. Coborârea este prevăzută pe drumul deja făcut de Consiliul Județean, acel drum paralel cu drumul care vine prin zona firmelor Supremia, Tobimar.

La ieșire din Alba Iulia, în zona sensului giratoriu, în zona pârâul Iovului, la km 16, autostrada trece pe partea stângă, în direcția spre Turda, iar după aceea mai intersectează o dată drumul național, în zona Oiejdea, în zona societății Transavia. Aici se face din nou intersectarea cu drumul național și are loc trecerea pe partea dreaptă, la km 21.

La Teiuș, la km 25-26 are loc coborârea și urcarea pe autostradă, în zona gării, la intersecția cu DN 14 B.

La Aiud, pentru a evita <gâtuirea> în zona motelului, traseul a fost modificat, este traversat râul Mureș în zona localității Rădești.

Mai traversează odată râul Mureș și drumul județean în zona Sâncrai.

Se ocolește municipiul Aiud și continuă pe partea dreaptă, în paralel cu drumul național.

După Mirăslău, la km 50, este următoarea trecere pe partea stângă. Autostrada trece prin stânga localității Unirea. La km 70+200, avem <înțeparea> în autostrada Câmpia Turzii-Turda”, a explicat Florin Roman.

Citește și Autostrăzile anului 2014: Începe construcția la „Sebeș-Turda”, se întregeşte „Orăștie-Sibiu”. Lucrări noi pe 400 km »

Vedeți mai jos, în galeria foto, harta noii autostrăzi, iar, în video, descrierea exactă a traseului:

YouTube video

Stadiul proiectului

„În aceste zile am transmis către primăriile localităților care urmează să fie tranzitate de noua autostradă, o adresă prin care solicităm informații referitoare la existența unor zone de protecție sanitară pentru captări de apă de suprafață și subterane, existența de rezervații naturale de intres local, existența unor monumente istorice în culoarul autostrăzii și întrebăm dacă au fost demarate sau aprobate proiecte ce pot fi afectate de construcția noii autostrăzi. În două zile vom finaliza procesul de colectare a datelor de la primării. Facem tot posibilul ca până în 15 iunie să avem studiul de fezabilitate, până în septembrie să depunem cererea de finanțare iar până la sfârșitul anului să aibă loc licitația pentru contrucția noii autostrăzi Sebeș-Turda”, a mai spus Roman.

CNADNR a depus cererea de eliberare a certificatului de urbanism la CJ

Consiliul Județean Alba a emis luni un comunicat de presă potrivit căruia Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a depus la Consiliul Județean Alba cererea pentru eliberarea certificatului de urbanism necesar construirii autostrăzii Sebeș-Turda. Vă prezentăm comunicatul:

„Pentru a putea emite acest certificat de urbanism pentru autostradă, trebuie să ne consultăm mai întâi cu toate administrațiile locale vizate de proiect. Ele vor emite niște avize prin vor spune, fiecare, ce problemele există în teritoriu.

Deși avem 30 de zile la dispoziție pentru eliberarea acestui document, dată fiind importanța proiectului, vom avea grijă să obținem cât mai rapid avizele necesare, astfel încât să putem elibera certificatul într-un timp cât mai scurt și proiectul autostrăzii să avanseze cât mai repede”, a spus Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Certificatul de urbanism este necesar pentru autorizarea lucrărilor de construcții la Autostrada Sebeș-Turda. Pentru emiterea sa, Consiliul Județean Alba trebuie să aibă avizele unităților administrative pe teritoriul cărora va trece autostrada, respectiv: Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Rădești, Teiuș, Ciugud, Sîntimbru, Galda de Jos, Mirăslău și Unirea.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pedelistu

    luni, 03.06.2013 at 18:34

    in scoala invatam ca cea mai scurta cale intre doua puncte este linia dreapta. cu timpul intrand in politica aflam ca cea mai buna cale intre doua puncte este peste terenurile cunoscutilor 🙂

  2. Pingback: Pe unde va trece noua autostrad? Sebe?-Turda » Stiri

  3. Dap

    marți, 04.06.2013 at 16:27

    Ordinea corecta era poza 6 inainte de 5. Greu cu geografia….
    Ma intreb cum e sa faci o autostrada intr-o zona inundabila … vezi inundatiile din ’76 si doua mii si ceva de langa Aiud, cand a iesit Muresul din matca… O sa duca oare apa tot asfaltul, cu care prilej firma constructoare va avea de lucru (va suge bani de la buget) 100 de ani de aici inainte.

  4. Pingback: VIDEO: Traseul autostrăzii Sebeș-Turda e definitivat sau nu? Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel: Cetățenii interesați se pot adresa primăriilor | Alba24

  5. Pingback: FOTO-VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda se blochează la Oarda: Oameni informați că li se demolează casele, schițe greșite și jocuri politice | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax